Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ακάθεκτη η Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους ως «απάντηση» στην άσκηση Vigilant Storm


Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς την Κίτρινη Θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας εντόπισαν πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε «από την Ντονγκλίμ, στην επαρχία της Βόρειας Πιονγκάν, προς τη δυτική θάλασσα, σήμερα ανάμεσα στις 11:32 και τις 11:39» (τοπική ώρα, από τις 04:32 έως τις 04:39 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό επιτελείο χρησιμοποιώντας μια άλλη ονομασία για την Κίτρινη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πύραυλοι διένυσαν περίπου 130 χιλιόμετρα φθάνοντας σε ύψος περίπου 20 χιλιομέτρων. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων, περιλαμβανομένης μιας εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που πιθανόν απέτυχε, προκαλώντας δηλώσεις καταδίκης από την Ουάσινγκτον, τη Σεούλ και το Τόκιο και φήμες ότι μπορεί να ετοιμάζεται να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές για πρώτη φορά από το 2017.

περισσότερα εδώ