Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: 1 στους 10 Σομαλούς ύποπτος για ποινικά αδικήματα σύμφωνα με την Junge Freiheit


Από το elladakosmos.gr

Περισσότεροι από έναν στους δέκα Σομαλούς υπηκόους που διαμένουν στη Γερμανία θεωρήθηκαν ύποπτοι για ποινικά αδικήματα το 2020, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Junge Freiheit.

Οι Σομαλοί ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να εμπλακούν σε ποινικά αδικήματα από τους Γερμανούς υπηκόους, εκ των οποίων μόλις το 2% υπήρξαν ύποπτοι για εγκληματική δραστηριότητα.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως κατόπιν απάντησης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε επίκαιρη ερώτηση από τον πολιτικό του AfD Harald Weyel.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι από τους 47.000 Σομαλούς υπηκόους που ζούσαν στη Γερμανία το 2020, περισσότεροι από 5.200 από αυτούς ήταν ύποπτοι για ποινικά αδικήματα, ποσοστό ανώτερο του 11%.


Τα στοιχεία παρέλειψαν τυχόν εγκλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση ή το δικαίωμα διαμονής, τα οποία δεν μπορούν να διαπραχθούν από Γερμανούς υπηκόους.

Ο Weyel υπέβαλε την ερώτηση μετά από μια διπλή δολοφονία στο Ludwigshafen στην οποία δύο ζωγράφοι του δρόμου μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από έναν Σομαλό μετανάστη που φέρεται να φώναξε ισλαμιστικά συνθήματα καθώς έκοβε το ένα από τα χέρια του θύματός του κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον πολιτικό του AfD, η αύξηση της εγκληματικότητας από τη σομαλική κοινότητα της Γερμανίας συνιστά μια «απειλητική εξέλιξη», καθώς η βία στην οποία εμπλέκεται η εν λόγω ομάδα «κατακλύζει τις τοπικές ειδήσεις και οι πολιτικοί στέκονται αδρανείς και δεν κάνουν τίποτα».

Κατηγόρησε το «μαζικό κύμα μετανάστευσης που ξεκίνησε ήδη από το 2013» για την αύξηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, αποκαλώντας το «βαρύ φορτίο» που φέρουν τώρα οι Γερμανοί πολίτες

πηγή