Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ο αδυνατισμένος -λόγω εκλογών;- Βορίδης διόρισε την 25χρονη – ‘θαύμα’ μετακλητή συνεργάτιδά του ως «υπερπεριφερειάρχη» στο Αιγαίο



Είναι πρωτοφανές (ή τελικά πρόκειται για ένα «παιδί θαύμα»;), το ότι ο κ. Βορίδης διόρισε ειδικό γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μια 25χρονη.
 
Μαριάννα Νικολαΐδου 

Στο βιογραφικό της αυτό που ξεχωρίζει είναι η ταχύτατη άνοδός της στην ιεραρχία, βάσει και της εμπειρίας της που λόγω ηλικίας δεν υπάρχει. 
Ταχύτατη η άνοδός της  γιατί, σύμφωνα με το βιογραφικό της, αμέσως μετά την αποφοίτησή της έκανε μεταπτυχιακό (στο ΠΑ.ΠΕΙ.) και ξαφνικά βρέθηκε να «είναι μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του νομικού συμβούλου στον υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων»!

Δηλαδή πότε αποφοίτησε, πότε έκανε το μεταπτυχιακό της και πότε απέκτησε εμπειρία και νομοπαρασκευαστική κατάρτιση;

Και πότε απέκτησε την εμπειρία για να γίνει Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών με αρμοδιότητα την πλέον ευαίσθητη, από όλες τις απόψεις, περιοχή του Αιγαίου;

Και έγινε «μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» (!!!) και «Νομική Σύμβουλος στον Υπουργό Εσωτερικών»;

Και πλέον της δίνουν… όλο το Αιγαίο για να ξετυλίξει τα προσόντα της!

Ναι, πλέον αρμοδιότητά της, βάσει της απόφασης του Μ. Βορίδη, είναι όλο το Αιγαίο!

Εμπειρία - προϋπηρεσία

Δηλαδή, κατά το σκεπτικό του Μ. Βορίδη, χιλιάδες στελέχη με εμπειρία ετών και σπουδών τόσο στο δημόσιο αλλά και πολύ περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα κρίνονται ότι δεν έχουν τις ικανότητες, αλλά υπάρχουν αυτές οι «σπάνιες» ικανότητες στο πρόσωπο μιας 25χρονης κοπέλας, με ένα μεσαίο επίπεδο σπουδών...

Το βιογραφικό της Ειδικής Γραμματέως όπως περιγράφεται στη σελίδα του ΥΠΕΣ

Η… πέτρα του σκανδάλου Μαριάννα Νικολαΐδου

«Η Μαριάννα Νικολαΐδου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων».

Σε μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους όπως η Ελλάδα, αυτή η 25χρονη πέτυχε με μηδέν χρόνο καριέρας, ό,τι άλλοι δεν πετυχαίνουν σε μια ζωή. 

Αυτό το άτομο θα διαχειριστεί ολόκληρο το Αιγαίο, δηλαδή Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο θα έχουν πλέον τη συγκεκριμένη 25χρονη ως την ανώτερη εκπρόσωπο της Κρατικής Διοίκησης.

Η Μαριάννα σπάει το ρεκόρ της πάλαι ποτέ νεαρής νομάρχου Άννας Διαμαντοπούλου που τη διόρισε τότε το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε εδώ και εδώ