Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΜΚΟ ''Χαμόγελο του Παιδιού'': Ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος διαμένει σε μεζονέτα 500 τ.μ. της δομής

 


Νέα στοιχεία και ερωτήματα για τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο φέρνει στο φως «Το Βήμα» – Τα έγγραφα για αμφιλεγόμενες συναλλαγές, η εταιρεία του προέδρου με πελάτη το «Χαμόγελο» και οι μαρτυρίες από το εσωτερικό της ΜΚΟ για προβληματικές συμπεριφορές

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη!

Επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος, παρότι έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη στα ΜΜΕ πως έχει εγκαταλείψει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα από το 1995 λόγω της επιθυμίας να αφοσιωθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», φέρεται να έχει διατηρήσει την εταιρεία Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ – ACO Σύμβουλοι ΕΠΕ.

Στο μικροσκόπιο το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες των οικονομικών αρχών, φέρεται να εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επί σειρά ετών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για άγνωστες υπηρεσίες. Διαθέτοντας μάλιστα οι οικονομικές αρχές και αναλυτικά στοιχεία όλων αυτών των υπό διερεύνηση συναλλαγών που φαίνεται να αποτελούσαν «δίαυλο» πληρωμών του κ. Γιαννόπουλου από το «Χαμόγελο» και τις οποίες επιχείρησε να νομιμοποιήσει σε δεύτερη φάση. Προκειμένου να εξεταστεί αν στερούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από την προστασία των ανηλίκων και τα οποία προέρχονταν από δωρεές. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» ο κ. Γιαννόπουλος είχε ζητήσει στις 22 Νοεμβρίου 2013 η εν λόγω «κρυφή» εταιρεία συμβούλων που είχε δημιουργήσει από το 1988 να παρατείνει τη λειτουργία της για 50 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2063!

Περισσότερα εδώ