Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ενώ ο Πούτιν βομβάρδιζε την Ουκρανία, σύζυγος υπουργού του ξόδευε 80.000 ευρώ σε Prada και κοσμήματα στο Παρίσι

 


Από το iefimerida.gr

H σύζυγος ενός από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Βλαντιμίρ Πούτιν απόλαυσε ένα πολυτελές ταξίδι στο Παρίσι, όπου ξόδεψε 70.000 λίρες σε επώνυμα προϊόντα, ενώ η Ρωσία έριχνε βόμβες στο Κίεβο.

Η Σβετλάνα Ιβάνοβα, η οποία είναι παντρεμένη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου Τιμούρ Ιβάνοφ, ταξίδεψε στο Παρίσι και την Αγγλία για να δει τα παιδιά της τον περασμένο Μάρτιο, λίγες ημέρες δηλαδή αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία και τον νέο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Σύμμαχοι του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψαν σε έρευνα του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς ότι η κυρία Ιβάνοβα επισκέφθηκε μια μπουτίκ Prada στο Παρίσι μαζί με άλλα πολυτελή κοσμηματοπωλεία, ξοδεύοντας συνολικά 70.000 λίρες κατά τη διάρκεια της σύντομης απόδρασής της.


Την ίδια εβδομάδα, διασώστες εθεάθησαν να ανασύρουν πτώματα και αιμόφυρτους επιζώντες από συντρίμμια στο Κίεβο, μετά από έκρηξη που κονιορτοποίησε οχήματα και ένα εμπορικό κέντρο, κοντινά κτίρια γραφείων και ένα γυμναστήριο στις 22 Μαρτίου.

Η έκρηξη ανάγκασε την Ουκρανία σε μια ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς συνέχισαν να πλήττουν ολόκληρες πόλεις.

Πηγές επί τόπου δήλωσαν ότι η πρωτεύουσα «έμοιαζε με ταινία καταστροφής» μετά τις βάρβαρες και ανελέητες επιθέσεις της Ρωσίας.

Και την ίδια ώρα που αθώοι έχαναν τη ζωή τους στην Ουκρανία, οι σύμμαχοι του Πούτιν και οι άνθρωποι της ομάδας του, συνέχιζαν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά τους.

Ο γιος της κ. Ιβάνοβα, Μιχαήλ, είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία και η κόρη της ζει στη Γαλλία.

Ο σύζυγός της συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εγγύτητάς του με τον Πούτιν, αλλά η κ. Ιβάνοβα και τα παιδιά της δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς.

Ο Ιβάνοφ, 47 ετών, κατέχει τη θέση του από το 2016 και πριν από αυτό διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της περιφέρειας της Μόσχας.

Σύμφωνα με τους συμμάχους του Ναβάλνι, η οικογένεια Ιβάνοφ απολάμβανε μια πολυτελή ζωή, με πολύμηνες διακοπές στη γαλλική Ριβιέρα που κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πολλά ακίνητα σε όλη τη Ρωσία.

«Οι αξιωματούχοι στη Ρωσία στιγματίζουν τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα ως προδότες, αλλά την ίδια στιγμή ο θετός γιος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας σπουδάζει στην Αγγλία. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της υποκρισίας», δήλωσε στους Times ο Sergey Yezhov, από την ομάδα κατά της διαφθοράς του Navalny.

Ο Ιβάνοφ και η Ιβάνοβα, γράφει η Daily Mail, κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου νωρίτερα φέτος, αλλά λέγεται ότι είναι ακόμα μαζί. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι χώρισαν νομικά σε μια προσπάθεια να αποφύγει τυχόν δυτικές κυρώσεις η κ. Ιβάνοβα.

Τα παιδιά της Ιβάνοβα, τόσο ο Μιχαήλ όσο και η κόρη της κας Ιβάνοβα, η Αλεξάνδρα, είναι ένθερμοι χρήστες του Instagram, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα έχει απαγορευτεί στη Ρωσία.

πηγή