Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: «Υποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» οι ακτιβιστές για το κλίμα

 


Οι Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, ότι η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε επτά κρατίδια, στο πλαίσιο της έρευνάς της για τους ακτιβιστές για το κλίμα της ομάδας «Last Generation», που είναι ύποπτοι πιθανές «εγκληματικές πράξεις» και σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης».

Η αστυνομία έκανε έρευνα στα σπίτια 11 περιβαλλοντικών ακτιβιστών σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». 


Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στα τέλη Οκτωβρίου έβαλε στο στόχαστρο τους διαδηλωτές για το κλίμα, αφού μια διαδήλωση δύο ακτιβιστών για το κλίμα σε αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου κατηγορήθηκε για επιβράδυνση των ασθενοφόρων σε τροχαίο ατύχημα, μετά το οποίο ένας ποδηλάτης πέθανε τραυματισμένος.

Η γερμανική εφημερίδα Welt ανέφερε ότι η έρευνα της Τρίτης σχετίζεται με ύποπτη δολιοφθορά σε αγωγό πετρελαίου στο Schwedt, όπου βρίσκεται το διυλιστήριο που παρέχει το 90% των καυσίμων του Βερολίνου.

Οι ακτιβιστές για το κλίμα στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη έχουν τραβήξει τον ενδιαφέρον των Αρχών με τις παράνομες δράσεις, από τον αποκλεισμό διαδρόμων αεροδρομίων έως ρίψη μπογιάς σε πίνακες μουσείων.

Δείτε εδώ και εδώ