Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«Ματωμένος φάκελος» και στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα – Περιείχε δυο μάτια ζώου

 

Συναγερμός στην ουκρανική πρεσβεία έπειτα από ειδοποίηση του υπευθύνου ασφαλείας για φάκελο με αίματα ο οποίος έφθασε με την αλληλογραφία και εντοπίστηκε εκτός κτηρίου.

Λίγο πριν το μεσημέρι η Αστυνομία ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Φιλοθέη για ματωμένο φάκελο που έφτασε στην πρεσβεία. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πήγαν στην πρεσβεία, παρέλαβαν τοn φάκελο και τον μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.


Συμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος ήταν  κόκκινος, πιθανόν από αίματα , και περιείχε δυο μάτια ζώου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας είχε γράψει νωρίτερα στο Facebook για την αποστολή του φακέλου και στην πρεσβεία στην Αθήνα και όπως ανέφερε και σε αυτή την περίπτωση φαινόταν ότι ο ματωμένος φάκελος είχε σταλεί από γερμανική πόλη. Συμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο έχουν αποσταλεί συνολικά 28 αιματοβαμμένοι φάκελοι με μάτια ζώων  σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία στην Ευρώπη

Η Ουκρανία έχει κάνει λόγο για εκστρατεία εκφοβισμού. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πακέτα αυτά.

πηγή