Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

 


Qatar Gate: Στη φυλακή η Εύα Καϊλή- Είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για ξέπλυμα και διαφθορά

Η σύλληψη τεσσάρων από τους προσαχθέντες για το σκάνδαλο της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοινώθηκε από την ομοσπονδακή εισαγγελία.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δικαστική πηγή, η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή είναι μία από τους τέσσερις συλληφθέντες.


Δύο άτομα από τους συνολικά έξι που είχαν προσαχθεί την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθερα, προσθέτει η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 8 μ.μ., έγινε επίσης έρευνα στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή, δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Πρόκειται για τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτής Marc Tarabella, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, χωρίς ωστόσο η ομοσπονδιακή εισαγγελία να έχει επιβεβαίωσε το όνομα του εμπλεκόμενου προσώπου.

"Είναι προς το συμφέρον της έρευνας να μην θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή", ανέφερε δικαστική πηγή στη βελγική τηλεόραση.

Όπως έγινε γνωστό από τις εφημερίδες Le Soir και L’ Echo του Βελγίου στην Εύα Καϊλή απαγγέλθηκαν κατηγορίες και φυλακίστηκε.

Η ανακοίνωση

H ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές μιλά για τέσσερις συλλήψεις, ωστόσο δεν αναφέρει ονόματα.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι "υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωβουλής".

Και συνεχίζει: "Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή που ηγείται της έρευνας στις Βρυξέλλες. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή". "Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ ο Τύπος θα λάβει ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις εάν υπάρξουν νεότερες εξελίξεις.