Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ρώσος επικριτής του Πούτιν «έπεσε από παράθυρο» ξενοδοχείου

 


Μακραίνει ο κατάλογος με τους επικριτές του Ρώσου προέδρου που βρίσκουν τραγικό θάνατο «πέφτοντας από παράθυρο»

Ακόμη ένας επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν βρήκε τραγικό θάνατο «πέφτοντας από παράθυρο».

Ο Πάβελ Άντοφ, αντιπρόεδρος της εταιρείας «Vladmirsky Standart», ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους πολιτικούς πέθανε στην Ινδία, που βρισκόταν προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλιά του.


Σημειώνεται ότι ο Άντοφ είχε τοποθετηθεί κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Περίεργο, ωστόσο, χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι μόλις δυο μέρες πριν τον θάνατο του Άντοφ, είχε βρεθεί νεκρός ο φίλος που τον είχε συνοδεύσει στο ταξίδι του στο πολυτελές ξενοδοχείο Hotel Sai International.

Ο θάνατος του Άντοφ προστίθεται στον κατάλογο και άλλων επικριτών του ρώσου προέδρου που κατέληξαν με τον ίδιο τρόπο.

«Έπεσε από το παράθυρο»

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Καλκούτα, Αλεξέι Ιντάμκιν, δήλωσε στο TASS ότι «έπεσε» από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου στη Ραγιαγκάντα. Ο πολιτικός, που το 2019 καταγράφηκε ως ο πλουσιότερος εκλεγμένος πολιτικός της Ρωσίας, βρέθηκε σε ένα λουτρό αίματος.

Τον Ιούνιο, ο Αντοφ χαρακτήρισε τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο ως ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς αμάχους.

O μεγιστάνας επέκρινε μια ρωσική πυραυλική επίθεση λέγοντας: «Ένα κορίτσι ανασύρθηκε από τα ερείπια, ο πατέρας του κοριτσιού φαίνεται να πέθανε. Την μητέρα προσπαθούν να την τραβήξουν έξω με γερανό – είναι παγιδευμένη κάτω από μια πλάκα. Για να πούμε την αλήθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ονομάσουμε αυτό κάτι άλλο εκτός από τρομοκρατία».

Στη συνέχεια, δέχθηκε γρήγορα δριμεία κριτική, οπότε και απέσυρε το σχόλιο ζητώντας συγγνώμη.

Πηγή