Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: Ο Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο στον… Μπάτμαν - Διάταγμα για την προώθηση ηρώων της ρωσικής ιστορίας

 


Το παράπονο μιας ηλικιωμένης για την κυριαρχία Αμερικανών υπερηρώων στα t-shirts στη Ρωσία έδωσε την αφορμή στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κηρύξει τον πόλεμο στον… Μπάτμαν.

Όλα άρχισαν επειδή η 70χρονη διδάκτωρ Ιστορίας, Νατάλια Ναροτσνίτσκαγια, δεν μπορούσε να βρει «ένα μπλουζάκι με Ρώσο ήρωα». «Μόνον ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν και κάθε λογής τέρατα υπήρχαν στα καταστήματα για παιδιά», παραπονέθηκε τον περασμένο μήνα, όταν συνάντησε τον Πούτιν μαζί με άλλους ιστορικούς και εκπροσώπους παραδοσιακών θρησκειών στη Ρωσία.


Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα...

Ο Πούτιν έγνεψε καταφατικά και σχολίασε: «Ο Μπάτμαν είναι γνωστός εδώ, αλλά όχι και κάποιοι από τους ήρωές μας. Θα έπρεπε να προβάλλονται σε κινούμενα σχέδια, ταινίες, παιδική λογοτεχνία. Αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο».


Ο Ρώσος υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει για το θέμα με την κυβέρνησή του και έναν μήνα αργότερα με διάταγμά του κάλεσε τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν να υιοθετήσει μέχρι τον επόμενο Μάιο «μέτρα για την προώθηση των ηρώων της ρωσικής ιστορίας και λαογραφίας που ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές αξίες», μεταξύ άλλων μέσω της παραγωγής «έργων τέχνης, έντυπου υλικού, αναμνηστικών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων».[...]

[...] Η Έλενα Ζαμπόλσκαγια, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Δούμας, θα ήθελε επίσης να προωθήσει προσωπικότητες από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ενώ η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Γιάνα Λαντράτοβα θα ήθελε να προχωρήσει παραπέρα και να υποστηρίξει τους νέους «ήρωες» της επίθεσης στην Ουκρανία, όπως η «Μπάμπουσκα με τη σημαία της ΕΣΣΔ» ή «ο μικρός Αλιόσα, που χαιρετίζει τα τανκς». 

πηγή

Πολύ καλή ιδέα! Κινούμενα σχέδια, ταινίες, παιδική λογοτεχνία που να προβάλλουν τους μεγάλους σοβιετικούς ήρωες!

Παραδείγματος χάριν ο σύντροφος-ήρωας του λαού Λαβρέντι Μπέρια.


Ή ο σύντροφος-ήρωας του λαού Καρλ Ράντεκ.


Ή ο σύντροφος-ήρωας του λαού Ζινόβιεφ.


Θα μπορούσαν να γίνουν κόμικ ακόμη και ο σύντροφος Στάλιν ή ο σύντροφος Λένιν, αλλά κάτι τέτοιο ίσως να ήταν ιεροσυλία.


Γιατί όχι όμως ο σύντροφος Μπρέζνιεφ; Κούκλος αληθινός!


Φυσικά θα υπάρχουν και γυναίκες, όπως η συντρόφισσα

  Λούξεμπουργκ


Ή η συντρόφισσα Ροζαλία Ζεμλιάτσκα που είναι και επίκαιρη λόγω Κριμαίας.



Ρε παιδιά, κινούμενα σχέδια θέλετε να γυρίσετε ή Θρίλερ;



RV