Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Καϊλή στη φυλακή και οι Έλληνες δημοσιογράφοι βουβοί

 


Από το elladakosmos.gr

Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, όπως αποφάσισαν και ανακοίνωσαν οι Βέλγοι δικαστές μετά την απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή κρατείται από τις βελγικές αρχές εδώ και 14 ημέρες, από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οπότε και συνελήφθη και ανακρίθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αποκαλυπτικά και αναλυτικά ρεπορτάζ για το Qatargate δημοσιεύονται καθημερινά στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Αναμενόμενη αντίδραση, αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ΕΕ. 

Εφημερίδες και μέσα όπως το '''Politico'', η ''Le Figaro'', η ''Corriere della Sera'', η ''La Republica'', η ''Le Soir'' η ''La Stampa'' η ''El Mundo'' φέρνουν καθημερινά νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, στην οποία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Καϊλή. 

Παρά το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση για την Ελλάδα, ο ελληνικός Τύπος απλώς  αναδημοσιεύει μεταφρασμένα κάποια από τα δημοσιεύματα, και πέραν τούτου ουδέν.


Οι παχυλά αμειβόμενοι Έλληνες δημοσιογράφοι αναπαράγουν τις έρευνες των συναδέλφων τους από το εξωτερικό και απλώς παρακολουθούν τον ξένο Τύπο.

Δεν είδαμε από ελληνικά μέσα ενημέρωσης ή από κάποιον Έλληνα δημοσιογράφο ένα σοβαρό ρεπορτάζ, μια έρευνα για τις διασυνδέσεις, τις εταιρείες, τις ΜΚΟ, τις χρηματοδοτήσεις και τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. 

Είναι περίεργο και τουλάχιστον ασυνήθιστο, δεδομένου ότι σε υποθέσεις πολύ μικρότερης σημασίας ως και ασήμαντες οι ίδιοι δημοσιογράφοι τρέχουν με τις κάμερες για να φέρουν ''στοιχεία στο φως'', παίρνουν συνεντεύξεις, ψάχνουν για καταγγελίες, ενώ αποκαλύπτουν ακόμη και τηλεφωνικές συνομιλίες από παρακολουθήσεις. 

Προς τι αυτή η αδράνεια στην υπόθεση Καϊλή; Γιατί τέτοια μυστηριώδης σιωπή από την πλευρά των Ελλήνων δημοσιογράφων; Κάποιοι, μάλιστα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη σύλληψη της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη βαθιά αγωνία τους για την τύχη της και προσπαθούσαν να πείσουν (τον εαυτό τους ίσως;) ότι δεν θα παραταθεί η κράτησή της και θα αποφυλακιστεί, γιατί "δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις προσωρινής κράτησής της".

Γιατί τόση αγωνία για την Καϊλή; Γιατί καμία δημοσιογραφική έρευνα στην Ελλάδα για την εν λόγω υπόθεση; Ποιον ή ποιους εξυπηρετεί αυτή η αφύσικη αδράνεια; Το κοινό από τους δημοσιογράφους δεν περιμένει μόνο αναπαραγωγή ειδήσεων και μεταφράσεις; Είναι, πράγματι, τόσο ανίκανοι ή μήπως προσπαθούν να συγκαλύψουν πρόσωπα και καταστάσεις που καίνε πολλούς και πολλές από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο; Ρωτάμε.


ΥΓ. Όπως αποκαλύφθηκε, η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Εύα Καϊλή. Ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ με τη μικρή του ομάδα αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί.

πηγή