Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: «Έχουμε στοιχεία από αναχαιτισμένα drones ότι ΗΠΑ και Πολωνία συμμετείχαν σε επιθέσεις στο έδαφός μας»

 

 

Από το onalert.gr


Τα δεδομένα από αναχαιτισμένα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Πολωνίας στην προετοιμασία επιθέσεων στη Ρωσία, δήλωσε στο TASS μια πηγή από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλυσαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα των αναχαιτισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία για επιθέσεις σε αντικείμενα ρωσικής υποδομής – ειδικότερα στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, στις περιφέρειες Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ», ανέφερε η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στη Ρωσία, «μια σειρά από γεγονότα επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της Πολωνίας στη μαζική στρατιωτική-υλικοτεχνική υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου, στην προετοιμασία και την υλοποίηση κοινών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


Η Μόσχα υποσηρίζει ότι «τα αεροηλεκτρονικά και οι σταθμοί ελέγχου drone κατασκευάστηκαν από την αμερικανική Spektreworks, μια εταιρεία που πραγματοποίησε τον αρχικό συντονισμό και τον έλεγχο των drones στο αεροδρόμιο Scottsdale στην Αριζόνα».

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες τόνισαν ότι «η τελική συναρμολόγηση και οι δοκιμές πτήσης αυτών των drones πραγματοποιήθηκαν στην πολωνική επικράτεια, κοντά στο αεροδρόμιο Rzeszow, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως κύριο κόμβο ανεφοδιασμού για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

«Η εγκατάσταση ωφέλιμου φορτίου, η αποστολή πτήσης και η ίδια η εκτόξευση πραγματοποιήθηκαν από την Οδησσό και το Κριβόι Ρογκ», υποστηρίζουν Ρώσοι ειδικοί.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατάφεραν πλήγματα στα στρατιωτικά αεροδρόμια Engels-2 (περιοχή Σαράτοφ) και Ντιάγκιλεβο (περιοχή Ριαζάν) στις 6 Δεκεμβρίου. Μετά τα πλήγματα αυτά ακολούθησε η όγδοη μαζική πυραυλική επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

πηγή