Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Αριστερές αθλιότητες: Υποστηρίζουν εγκληματία Σομαλό διακινητή μεταναστών

 


Ο Σομαλός εγκληματίας Μοχαμάντ Χανάντ, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 142 χρόνια φυλακή ως διακινητής μεταναστών, καταδικάστηκε τελικά από το Εφετείο Μυτιλήνης σε 37 χρόνια, αλλά θα αποφυλακιστεί τις επόμενες μέρες! Πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

Η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου της Μυτιλήνης είναι δεύτερου βαθμού. Είναι δηλαδή τελεσίδικη. Παρά την ποινή φυλάκισης των 37 ετών που του επιβλήθηκε, ο Σομαλός εγκληματίας θα αποφυλακιστεί τις επόμενες μέρες! Δηλαδή η ποινή των 37 ετών είναι προφανώς ονομαστική αφού εκτιτέα είναι μόνο τα 8 χρόνια!

Το γεγονός στάθηκε αφορμή για να πανηγυρίσουν η Αυγή, ο Κούλογλου και κάθε λογής αριστεροί που δραστηριοποιούνται σε διάφορες ΜΚΟ και παρέχουν υποστήριξη σε όσους προσάγονται στη δικαιοσύνη για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Ο Σομαλός και πολλοί σαν αυτόν βρίσκουν ηθική και νομική υποστήριξη από αριστερούς δημοσιογράφους, βουλευτές, ευρωβουλευτές, αριστερές οργανώσεις και κόμματα για ”ανθρωπιστικούς λόγους”, όπως διατείνονται. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ιδεολογικές εμμονές της αριστεράς οι οποίες είναι το λιγότερο επικίνδυνες για να μην πούμε τίποτα περισσότερο, αφού τελευταία διάφορες ΜΚΟ εξετάζονται από τη δικαιοσύνη για διάπραξη οικονομικών και άλλων εγκλημάτων.

Από την είδηση της καταδίκης του Σομαλού προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

Τα 37 χρόνια φυλάκισης είναι 8 αλλά τελικά 2!

Από τα 37 χρόνια φυλάκισης στα οποία καταδικάστηκε ο εγκληματίας Σομαλός, εκτιτέα είναι μόνον τα 8. Επειδή όμως έχει ήδη εκτίσει 2 χρόνια και ένα μήνα, αλλά έχει κάνει 450 μεροκάματα και είχε καλή διαγωγή, θα αποφυλακιστεί! Μοιάζει με κακό διαφημιστικό τρικ που από τη μία ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από την άλλη αφήνει σχεδόν ατιμώρητους τους εγκληματίες. Όλοι ικανοποιημένοι…

Έτσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο θα τους κρατάμε φυλακή για κανένα μήνα και μετά θα τους απελευθερώνουμε και θα λέμε ότι τους τιμωρήσαμε και αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αυτό όμως στο μυαλό του κάθε εγκληματία μεταφράζεται σε παρότρυνση. Μπορεί σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα με την εγκληματικότητα να έχει γίνει καθημερινός εφιάλτης, η ίδια η πολιτεία, ουσιαστικά, με την ανοχή και την ατιμωρησία να ενθαρρύνει το έγκλημα;

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφόρων ”Δικτύων υποστήριξης”.

Η σταθερή και μόνιμη δικαιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ”δικτύων υποστήριξης” που έχουν στηθεί, ότι στηρίζουν νομικά και ηθικά κατηγορούμενους για τέτοια εγκλήματα για ”ανθρωπιστικούς λόγους”, καλύπτεται όταν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Όταν όμως παύει να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και υπάρχει απόφαση, τότε τα διάφορα ”δίκτυα υποστήριξης” είναι δίκτυα υποστήριξης εγκληματία διακινητή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι δυνατόν να εγκωμιάζει τον Σομαλό εγκληματία και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, με το πρόσχημα ότι έχει διαφορετική νομική άποψη για τα εγκλήματα αυτά; Είναι αυτό νόμιμο;

Στο πλαίσιο αυτής της υποστήριξης δημοσιεύτηκε άρθρο στην Αυγή της Κυριακής της πρώην- επί ΣΥΡΙΖΑ- Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Συνέχεια εδώ