Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Φλόριντα: Ο Ρον Ντιόν ντε Σάντις απαγόρευσε μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία

 


Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρόναλντ Ντιόν ντε Σάντις -και επίδοξος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ- είχε ψηφίσει νόμο που ορίζει πώς θα διδάσκονται μαθήματα για το φύλο ή τις φυλές

Οι αρχές στη Φλόριντα εμπόδισαν την εισαγωγή μαθημάτων για την αφροαμερικανική ιστορία σε λύκεια της πολιτείας με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν εκπαιδευτική αξία» και ότι είναι αντίθετα με τη νομοθεσία της πολιτείας.

Το μάθημα καλύπτει 400 χρόνια αφροαμερικανικής ιστορίας και εστιάζει σε θέματα όπως τη λογοτεχνία, την πολιτική επιστήμη και τη γεωγραφία.

Όπως αναφέρει το BBC, τα μαθήματα θα άρχιζαν πιλοτικά σε 60 λύκεια σε όλη τη χώρα, μεταξύ τους και στη Φλόριντα. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μαθημάτων επιπέδου κολεγίου και σε μαθητές λυκείου στις τελευταίες τάξεις.


 Ο Ιταλικής καταγωγής Ρόναλντ Ντιόν ντε Σάντις μετά την αποφοίτησή του από το  Χάρβαρντ, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ως αξιωματικός


Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον Ντε Σάντις εξήγησε ότι το μάθημα «αφήνει μεγάλα κενά που μπορεί να καλυφθούν με ιδεολογικό περιεχόμενο». Αυτό είναι κάτι που η πολιτεία λέει ότι δεν θα επιτρέψει.

Ο ΝτεΣάντις ψήφισε πέρυσι νόμο που ρυθμίζει πώς θα διδάσκονται στα σχολεία τα μαθήματα που αφορούν το φύλο και τις φυλές.

Η Φλόριντα δεν διευκρίνισε ποιον πολιτειακό νόμο παραβιάζουν τα μαθήματα. Σε επιστολή τους οι πολιτειακές αρχές δηλώνουν ότι θα ανοίξουν ξανά τη συζήτηση αν το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας επανέλθει με «νόμιμο, ιστορικά ακριβές» περιεχόμενο.

πηγή