Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Η Σουηδία αυτοκτονεί λόγω “πολιτικής ορθότητας”

 


Το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2022, μια 40χρονη γυναίκα δέχτηκε βίαιη επίθεση από τέσσερις Ερυθραίους μετανάστες στο Flemingsberg, νότια της Στοκχόλμης. Ένας από τους μετανάστες χτύπησε τη γυναίκα στο έδαφος σε μια δασώδη περιοχή και οι άλλοι τρεις μετανάστες βίασαν εναλλάξ τη μεθυσμένη γυναίκα. Στη συνέχεια, δύο από τους δράστες μετέφεραν τη γυναίκα προς το σιδηροδρομικό σταθμό Flemingsberg και την οδήγησαν σε ένα ασανσέρ, όπου τη βίασαν για άλλη μια φορά ενώ ένας από τους συνεργούς φρουρούσε έξω.

Ένας από τους βιαστές κινηματογράφησε την κακοποίηση με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, κάτι που σημείωσε ο εισαγγελέας υποδηλώνει «ιδιαίτερη απερισκεψία ή βαρβαρότητα». Δύο από τους μετανάστες βιαστές, ο Huluf Kindeya Gebremariam (27) και ο Seare Measho Redae (29), ήρθαν στη Σουηδία το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Και οι δύο έλαβαν άδειες παραμονής το ίδιο έτος ανέφερε ο Samnytt. Οι άλλοι δύο βιαστές έφτασαν και οι δύο στη Σουηδία το 2014. Ο Haileab Ghebre Weldemichael, 33 ετών, είχε προσωρινή άδεια παραμονής. Και ο Mihretab Haile Gebrehiwt, 35 ετών, έχει άδεια μόνιμης διαμονής.

Οι εισαγγελείς ήθελαν να εκδωθούν – το περιφερειακό δικαστήριο είπε όχι

Ο εισαγγελέας της Βουλής Άξελ Φρικ απαίτησε να απελαθούν οι τέσσερις βιαστές στην Ερυθραία και να απαγορευτεί η επιστροφή τους στη Σουηδία για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια εάν καταδικαστούν. Αλλά δεν υπήρχε απέλαση – όλοι μπορούσαν να μείνουν στη Σουηδία. Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Södertörn έκρινε τους άνδρες ένοχους και μόλις καταδίκασε τρεις από τους μετανάστες σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών για επιβαρυντικό βιασμό, αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Ο τέταρτος άνδρας καταδικάζεται σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών για βιασμό. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το ένα τρίτο της ποινής θα αφαιρείται σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές. Εκτός από την ποινή φυλάκισής τους, οι τέσσερις θα πρέπει να «πληρώσουν αποζημίωση» στη γυναίκα.

Η συνέχεια εδώ