Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Su-34: Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε ρωσικό μαχητικό – Νεκρός ο ένας πιλότος

 


Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-34, πάνω από την κατεχόμενη πόλη Γενακίγιεβο, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι στην περιοχή Γενακίγιεβο, περίπου στις 13.30 ώρα, αντιαεροπορικά πυρά του συντάγματος αντιαεροπορικών πυραύλων από τη Νικόπολη κατέστρεψαν ένα ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.



 

«Ο ένας από τους πιλότους πέθανε, ο δεύτερος ετοιμάζεται να του κάνει παρέα», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τι ακριβώς κατέρριψε το αεροσκάφος δεν είναι σαφές, αλλά μπορεί να ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από έναν Ουκρανό πιλότο που επιχειρούσε κοντά στη πρώτη γραμμή μάχης, αφού η περιοχή Γενακίγιεβο βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά ώστε να φτάνουν τα επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει απώλειες 71 πολεμικών αεροσκαφών από την έναρξη της εισβολής. Το αναβαθμισμένο μαχητικό Su-34M θεωρείται ως το πιο προηγμένο αεροπλάνο της Ρωσίας και τέθηκε σε υπηρεσία μόλις τον τελευταίο χρόνο. Δεν είναι σαφές πόσα από τα Su-34 που καταρρίφθηκαν στην Ουκρανία ήταν αυτού του αναβαθμισμένου τύπου.

πηγή