Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πώς τα χρήματα του Κατάρ ισλαμοποιούν την Γαλλία

 


Το Κατάρ είναι ένα ισλαμιστικό κράτος όπου «το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία… και η Σαρία είναι η κύρια πηγή νομοθεσίας», όπως αναφέρεται στο σύνταγμά του.

Είναι όμως και έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων και του Ιερού Πόλεμου (Τζιχάντ) Δείτε εδώ 

Το Κατάρ έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για οικοδόμηση τζαμιών και ισλαμικών σχολείων διδασκαλίας του Κορανίου στην Ευρώπη.

Από το newsbreak.gr

Ακόμη και η εφημερίδα της γαλλικής αριστεράς, Libération, έχει αναφερθεί στο «Κατάρ, ως ο χρηματοδότης του ευρωπαϊκού Ισλάμ».

Το τζαμί Assalam στη Νάντη και το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού είναι παραδείγματα «γενναιοδωρίας» του Κατάρ. Το Κατάρ, στην πραγματικότητα, έχει χρηματοδοτήσει πολλά τζαμιά – γίγαντες σε όλη την Ευρώπη


“Μήνας της γυναίκας για την πόλη της Νάντης, μια γυναίκα με πέπλο στους δρόμους της πόλης. Απαράδεκτος εφησυχασμός απέναντι στον ισλαμισμό! Αυτή είναι η πραγματική απειλή που κρέμεται πάνω από τη Γαλλία!” έτσι περιέγραψε ο Eric Ciotti, ανώτερος ηγέτης του κόμματος Les Republicans, τις δημοτικές διαφημιστικές πινακίδες σε μια μεγάλη πόλη που την θεωρεί χαμένη λόγω του εξισλαμισμού.

Η Νάντη είναι η πόλη των Δούκων της Βρετάνης, γεμάτη ιστορία, στις εκβολές του Λίγηρα. Η ιστορία του είναι εμβληματική για το πώς χάνεται η Ευρώπη. Ο Ivan Rioufol έγραψε στη Le Figaro:

«Όντας δημοσιογράφος στη Νάντη για πολύ καιρό, γνωρίζω πολύ καλά αυτήν την πόλη όπου γεννήθηκα. Όταν έφυγα από τη Νάντη το 1984, ήταν η ίδια ηρεμία, ακόμη και στις παραδοσιακά πιο εργατικές γειτονιές… Οι μετανάστες ήταν μειονότητα… Σήμερα η Νάντ έχει «λιβανοποιηθεί» και η ιστορία της είναι η Τραγική ιστορία της ίδιας της Γαλλίας…

“Το τέμενος Malakoff… έχει 1.200 θέσεις και έχει έναν μιναρέ 17 μέτρων. Εκτός από αυτό το “τέμενος του καθεδρικού ναού” υπάρχουν άλλα τέσσερα τζαμιά στην πόλη, για να μην αναφέρουμε εκείνα σε γειτονικές κοινότητες. Αυτή η επιρροή του Ισλάμ συνόδευσε την εγκατάσταση των νέων εργατικών γειτονιών στην εξισλαμισμένη περιοχή, με την ενθάρρυνση μάλιστα των δήμων».

Σήμερα, μόνο στη Νάντη, υπάρχουν δέκα τζαμιά.

Το τζαμί Assalam χτίστηκε με χρήματα του Κατάρ — αλλά όχι μόνο. Το τζαμί Assalam», όπως αποκαλύπτει η Le Figaro, «χτίστηκε σε οικόπεδο που πουλήθηκε από τον δήμο, επωφελούμενο από μια «πολιτιστική» συνεισφορά 200.000 ευρώ και εγγύηση δανείου 346.800 ευρώ». Η πόλη χρηματοδότησε τη δική της αυτοκτονία. Και ποιος ήταν ο δήμαρχος της πόλης την εποχή της χρηματοδότησης και της συμφωνίας με το Κατάρ; Jean-Marc Ayrault, δήμαρχος της Νάντης από το 1989 έως το 2012 και σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2021 έως το 2014 …

Ο Pierre Vermeren, στο βιβλίο του Déni français (Γαλλική άρνηση), σημείωσε:

«Στη Νάντη, ο Jean-Marc Ayrault άσκησε μια πολιτική που οδήγησε στην κατασκευή τριών, τεσσάρων κοινοτικών τζαμιών που διανεμήθηκαν μεταξύ των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Μαρόκου και της Τουρκίας, καθώς και ενός τεμένους Σαλαφιστών στα περίχωρα της πόλης του. όπως ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού, με παραβίαση μάλιστα του νόμου περί θρησκευτικής χρηματοδότησης. Στο Μπορντό, ο Alain Juppé (πρώην πρωθυπουργός) ακύρωσε το έργο του Μεγάλου Τζαμί όταν ανακαλύφθηκε ότι τα κεφάλαια προέρχονταν από το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν…”

Το περιοδικό L’Incorrect εξηγεί πώς τα χρήματα του Κατάρ αλλάζουν το γαλλικό τοπίο.

«Όταν σκέφτεσαι την Αλσατία, φαντάζεσαι χίλια μικρά ανθισμένα χωριά χαμένα στους αμπελώνες στην πλευρά των βουνών Βοσγίων, τα ονόματα των οποίων σου προκαλούν πονοκέφαλο. Είμαστε (προς το παρόν) στη χριστιανική γη, όπως μαρτυρούν τα παρεκκλήσια σε δρόμους και μονοπάτια.Τα τζαμιά όμως φυτρώνουν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή ακόμα και σε χωριά με λίγες χιλιάδες κατοίκους. Το φαινόμενο αυτό αποκαλύπτει έναν αργό αλλά σίγουρο εξισλαμισμό αυτής της περιοχής».

Βρισκόμαστε στην περιοχή όπου βρίσκεται η άλλη πρωτεύουσα της ΕΕ, το Στρασβούργο.

“Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει μεταξύ των κτιρίων της το πιο σημαντικό τζαμί στην Ευρώπη, το κέντρο του An-Nour. Το μεγαλύτερο κτίριο του είδους του στη Γαλλία. Αυτό το κέντρο δεν είναι απλώς ένας τόπος λατρείας, αλλά ένας πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο, που χρηματοδοτείται από Κατάρ».

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γαλλία. Το Μεγάλο Τζαμί της Κοπεγχάγης έλαβε δωρεά 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον Hamad bin Khalifa al Thani, πρώην εμίρη του Κατάρ, ο οποίος είναι επίσης κορυφαίος υποστηρικτής των μουσουλμάνων στο Βέλγιο. Ζητήθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενισχυθούν τα τζαμιά του Κατάρ στο Κοσσυφοπέδιο.

πηγή