Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Απάνθρωπη δολοφονία 36χρονης εθελόντριας από Αφρικανή άστεγη σε κοινωνική δομή του Vermont

 


Μια άστεγη Αφρικανή γυναίκα κατακρεούργησε απάνθρωπα —και με φρικιαστικό τρόπο—εθελόντρια σε καταφύγιο αστέγων, πριν πιαστεί επ’ αυτοφώρω να σκουπίζει το αίμα από τα χέρια της, ανακοίνωσαν οι αρχές του Βερμόντ αυτήν την εβδομάδα.

Από το nypost.com

Η Zaaina Asra Zakirrah Mahvish-Jammeh κατηγορείται ότι επιτέθηκε με ένα μικρό κυνηγετικό τσεκούρι στην εθελόντρια Leah Rosin-Pritchard μέσα σε καταφύγιο αστέγων στο Βερμόντ τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές της τοπικής αστυνομίας.

Μια κραυγή ακούστηκε στις εγκαταστάσεις, όταν οι άλλοι εργαζόμενοι είδαν μια γυναίκα να επιτίθεται στην Rosin-Pritchard, σύμφωνα με μια ένορκη κατάθεση από την αστυνομία του Brattleboro, ανέφερε το VT Digger. 

Η Rosin-Pritchard βρέθηκε νεκρή στο πάτωμα της κουζίνας του καταφυγίου αστέγων με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το σώμα, και η Mahvish-Jammeh εντοπίστηκε σε ένα κοντινό δωμάτιο «να σκουπίζει το αίμα από τα χέρια της με μια χαρτοπετσέτα», αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Η Mahvish-Jammeh, 38 ετών, μίλησε με το 36χρονο θύμα ενώ κράδαινε το μικρό τσεκούρι που αγοράστηκε το Σάββατο πριν από την επίθεση, δήλωσαν οι αρχές.

Η δράστις, Zaaina Asra Zakirrah Mahvish-Jammeh, 38 ετών, ζούσε στο καταφύγιο αστέγων στο Battleboro του Βερμόντ από το περασμένο καλοκαίρι.

«Η σύντομη συνομιλία που είχαν ήταν πολύ πνιχτή και δύσκολο να ακουστεί», δήλωσε ο αστυνόμος Greg Eaton σε ένορκη κατάθεση, σύμφωνα με το VT Digger. «Αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση πριν μπορέσω να διακρίνω βογγητά και ουρλιαχτά».

Ένας ανώνυμος άνδρας είπε στο Brattleboro Reformer ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τότε που έγινε μάρτυρας της δολοφονίας.

«Ήταν μια γ**** βάναυση, φρικτή γ**** δολοφονία», είπε ο μάρτυρας. «Δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ από τότε. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, βλέπω αυτή την φρίκη».

Η ένορκη κατάθεση αναφέρει ότι η Mahvish-Jammeh είπε σε άλλη εργαζόμενη μετά την επίθεση ότι δεν συμπαθούσε την Rosin-Pritchard, σύμφωνα με το Fox News Digital. Συνέχισε να χτυπά το θύμα ακόμη και όταν ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα. 

Η ύποπτη δήλωσε αθώα για την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού την Τρίτη.

Η Rosin-Pritchard είναι «αναντικατάστατη» και το καταφύγιο δεν θα είναι πια το ίδιο χωρίς αυτήν, δήλωσε η Groundworks, η οργάνωση που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις, σε μια δήλωση στο Facebook.

Το 36χρονο θύμα, η Leah Rosin-Pritchard

«Ήταν ένα υπέροχο, θετικό, όμορφο και συμπονετικό άτομο που προσέφερε γενναιόδωρα το πνεύμα και τις ικανότητές της υποστηρίζοντας όλους τους τρόφιμους του Morningside House και τους επαγγελματίες συναδέλφους της», ανέφερε.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το βάρος της απώλειας που ένιωσαν οι συνεργάτες και οι τρόφιμοι της Groundworks. Οι καρδιές μας βρήσκονται μαζί με την οικογένειά της, τους φίλους της και την ευρύτερη κοινότητα του Brattleboro που την γνώριζε». 

Το Battleboro είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία Wyndham. Το 92% των κατοίκων του είναι Λευκοί, ενώ οι Μαύροι αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 2%. Η Mahvish-Jammeh φέρεται να είναι μετανάστρια από τη Δυτική Αφρική. Φυσικά, κανένα μέσο δεν αναφέρθηκε στην προέλευσή της. Ένα μεγάλο μέρος του μαύρου πληθυσμού της Νέας Αγγλίας είναι Αφρικανοί «πρόσφυγες» που μεταφέρθηκαν στην Αμερική με ομοσπονδιακά κονδύλια. Πολλοί πλέον ζουν από την κοινωνική πρόνοια με έξοδα των φορολογουμένων. Το Jammeh είναι συνηθισμένο όνομα στη Γκάμπια, ένα ισλαμικό έθνος της Δυτικής Αφρικής.

Πηγή

RV