Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Νεκρός ή τραυματίας; Ο αρχηγός των Τσετσένων σφαγέων χτυπήθηκε στη Ζαπορίζια

 


Υψηλόβαθμος διοικητής των δυνάμεων των Τσετσένων που μάχονται στην Ουκρανία τραυματίστηκε, όπως μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Zvezda, επικαλούμενος τις υπηρεσίες Τύπου της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Άνταμ Ντελιμχάνοφ, που είναι μέλος της ρωσικής Δούμας καθώς και διοικητής της μονάδας των Τσετσένων που μετέχουν στην ρωσική εθνοφρουρά, θεωρείται από πολλούς ο δεύτερος πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην περιοχή του Καυκάσου, μετά  τον Ραμζάν Καντίροφ.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Καντίροφ έγραψε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ντελιμχάνοφ και ζητά βοήθεια για να βρει τον «αγαπημένο αδελφό» του.

«Ζητώ από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών να παράσχουν πληροφορίες για το ακριβώς μέρος και ποιες θέσεις χτυπήθηκαν, ώστε να μπορώ να βρω ακόμα τον αγαπητό μου αδελφό», έγραψε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram, υποσχόμενος μια «γενναιόδωρη ανταμοιβή» για αυτές τις πληροφορίες.

Πληροφορίες από ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Ντελιμχάνοφ βρισκόταν εν κινήσει και η αυτοκινητοπομπή του χτυπήθηκε στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης βαθιά στα μετόπισθεν των Ρώσων.

Περισσότερα στην πηγή


RV