Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μάλι: Πυρά τζιχαντιστών εναντίον του στρατοπέδου της ευρωπαϊκής στρατιωτικής αποστολής

 

Ευρωπαίοι στρατιώτες της Takuba Task Force
που επιχειρούν στο Μάλι εναντίον των τζιχαντιστών 

Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου της πύλης του κέντρου εκπαίδευσης στο Κουλικορό, σύμφωνα με την Αποστολή. Η φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

«Όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες είναι καλά», διαβεβαίωσε το γενικό επιτελείο της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων. Η αποστολή της ΕΕ εκπαιδεύει μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί στο κέντρο στην Κουλικορό, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό.

Ο Γερμανός υποστράτηγος Γιόχεν Ντόιερ ανέλαβε τη διοίκηση της αποστολής των περίπου 950 ευρωπαίων στρατιωτικών στη χώρα της δυτικής Αφρικής την 7η Ιουλίου.

Σκοπός της αποστολής, η οποία άρχισε το 2013, είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα.

Η κατάσταση στο Μάλι είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες· σημειώθηκαν δύο στρατιωτικά πραξικοπήματα μέσα σε έναν χρόνο. Γερμανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε πρόσφατη επίθεση βομβιστή-καμικάζι (περισσότερα εδώ).

Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Μάλι συμμετέχουν : η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και πολύ πιθανόν και η Ελλάδα (περισσότερα εδώ)  


RV