Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

"Κόκκινος συναγερμός" στις ΕΔ


Απέπλευσε το Oruc Reis, που για πολλές ώρες, δεν είχε ανανεώσει το στίγμα του, όπως μπορείτε να δείτε στο marinetraffic.

Ο προορισμός του φαίνεται να είναι περιοχή νότια της Καρπάθου. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα έχουμε μία ακόμη κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά. Ο ελληνικός Στόλος είναι σε ετοιμότητα, όπως και όλες οι ΕΔ που από χθες το βράδυ βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι αποφασισμένες να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως έχουν καταφέρει να πράξουν τόσες και τόσες φορές. 

Οι τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ωρών αλλά και οι εκτιμήσεις για τις επόμενα βήματα της Άγκυρας, οδήγησαν στο να τεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι σε επιφυλακή. Καθώς πριον λίγες ημέρες είχε σημάνει και πάλι "κοκκινος συναγερμός" με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, υπήρχε σαφώς ετοιμότητα, αλλά όχι 100% επιφυλακή.

Από το μεσημέρι εχθές οι ετοιμότητες είχαν αρχίσει να αυξάνονται, και πλέον ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Όπως και στην τελευταία κρίση προ ημερών οι ελληνικές ΕΔ θέλουν να είναι εκείνες που βρίσκονται παντού εγκαίρως.

Από εχτές το βράδυ ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της ανάκλησης των αδειών σε στελέχη των ΕΔ, τα οποία καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όσα στελέχη δε βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες.

 πηγή

 

RV