Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηρωϊκή αυτοθυσία Ουκρανού Πεζοναύτη που ανατίναξε γέφυρα

 



Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται σε πολλά μέτωπα και οι αφανείς ήρωες δίνουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας τους στην πρώτη γραμμή των μαχών. Στο πλαίσιο αυτό, μια πραγματική πράξη αυτοθυσίας και ηρωϊσμού έγινε γνωστή από το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, με πρωταγωνιστή τον πεσόντα Πεζοναύτη Vitaliy Volodymyrovych Skakun.

Ο Ουκρανός στρατιώτης είχε αναπτυχθεί με το Τάγμα Πεζοναυτών, στο οποίο υπηρετούσε, στην περιοχή του Ισθμού Κριμαίας, όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και ξέσπασε βίαιη μάχη. Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να ανατινάξουν τη γέφυρα Genichesky ώστε να διαταραχθεί η πορεία των ρωσικών στρατευμάτων και ο Vitaliy Volodymyrovych Skakun προσφέρθηκε εθελοντικά να αναλάβει την ενέργεια δολιοφθοράς. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης των εκρηκτικών, ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, έδωσε σήμα ότι θα ανατινάξει τη γέφυρα, για να αποχωρήσουν οι συμπολεμιστές του από την περιοχή και στη συνέχεια ακούστηκε η μοιραία έκρηξη.

Η γέφυρα καταστράφηκε, οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την πορεία τους και το ουκρανικό Τάγμα Πεζοναυτών κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να αναδιοργανωθεί προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή του, έχοντας χάσει όμως έναν στρατιώτη που έβαλε την χώρα, την πατρίδα και το καθήκον πάνω από όλα, πάνω από την ίδια του τη ζωή.

Πηγή


RV