Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πολωνία: 6 Λευκορώσοι στρατιώτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα σκάβοντας τούνελ

 


Από το onalert.gr

Συνοριοφύλακες στην Πολωνία έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι Λευκορώσοι στρατιώτες προσπαθούσαν να περάσουν μέσω μιας σήραγγας κάτω από έναν πρόσφατα ανεγερμένο φράχτη στα σύνορα.

Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες δημοσίευσαν μια φωτογραφία, στην οποία, όπως λένε, απεικονίζεται το τούνελ που έσκαψαν οι στρατιώτες από τη Λευκορωσία.

Οι αξιωματικοί εντόπισαν μια ομάδα έξι Λευκορώσων στρατιωτών να προσπαθούν να σκάψουν κάτω από έναν φράχτη στα Πολωνο-Λευκορωσικά σύνορα κοντά στο χωριό Dubicze Cerkiewne.

Επιπλέον, 21 άτομα προσπάθησαν χθες να εισέλθουν παράνομα στην Πολωνία περνώντας τα σύνορα από τη Λευκορωσία. Ήταν μετανάστες από το Μαρόκο, τη Σενεγάλη και την Ινδία.

Η Πολωνία ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός φράγματος μήκους 140 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία στα μέσα Ιουνίου. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το φράγμα ύψους 5 μέτρων θα εκτείνεται σε 186 χιλιόμετρα. Οι εργασίες κατασκευής έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Μια εισροή χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στα Πολωνο-Λιθουανικά σύνορα με τη Λευκορωσία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, οδηγώντας σε συγκρούσεις με Πολωνούς συνοριοφύλακες.

Μετά από αυτό, η Πολωνία τοποθέτησε συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία και αύξησε τον αριθμό των συνοριοφυλάκων.

Πηγή