Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που ουκρανικά πυρά ρίχνουν ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-35M [vid]

 


Ο ουκρανικός στρατός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-35M καταρρίπτεται από το φορητό σύστημα αεράμυνας Igla στην περιοχή του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

«Το ρωσικό ελικόπτερο χτύπησε τους στρατιώτες του 231ου Τάγματος Εδαφικής Άμυνας του Ντνιπροπετρόβσκ», προστίθεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Βασισμένο στο Mi-24 Hind της σοβιετικής εποχής, το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-35M ενσωματώνει αρκετές βελτιώσεις, όπως μικρότερα φτερά, σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, αναβαθμισμένους κινητήρες και υδραυλικό σύστημα. Το πιλοτήριο και τα ζωτικά στοιχεία του ελικοπτέρου είναι βαριά θωρακισμένα.


Το ελικόπτερο έχει συνολικό μήκος 21,6 μέτρα, άνοιγμα φτερών 6,5 μέτρα και ύψος 6,5 μέτρα. Το βάρος απογείωσης είναι 12.000 κιλά. Μπορεί να μεταφέρει οκτώ στρατιώτες ή ωφέλιμο φορτίο 2.400 κιλών.

Το Mi-35M είναι ένα από τα σύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα στην υπηρεσία της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Λειτουργεί επίσης από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Νιγηρίας, του Καζακστάν και του Μάλι.

πηγή