Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ανάλυση: Πιθανή κατάρρευση του ρωσικού στρατού λόγω απωλειών

 


Η έκθεση, που έχει συνταχθεί από «κορυφαίο Βρετανό αναλυτή» επί ρωσικών θεμάτων και βρίσκεται στα χέρια Βρετανών κυβερνητικών αξιωματούχων


Βρετανική ανάλυση των εξελίξεων στην Ουκρανία, που επικαλείται η Daily Mirror, εκτιμά ότι οι τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην «κατάρρευσή» του.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο νεότερος υπολογισμός την Ουκρανών τοποθετεί τις ρωσικές απώλειες σε 30.350 στρατιώτες, 207 αεροπλάνα, 174 ελικόπτερα, 1.349 άρματα μάχης και 13 πλοία.

Η έκθεση, που έχει συνταχθεί από «κορυφαίο Βρετανό αναλυτή» επί ρωσικών θεμάτων και βρίσκεται στα χέρια Βρετανών κυβερνητικών αξιωματούχων, αναφέρει ωστόσο πως ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τις απώλειες αυτές «τίμημα που αξίζει να καταβληθεί» για μια μικρή νίκη στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα σημειώνεται πως ο Ρώσος ηγέτης θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει μία «μερική νίκη» κατακτώντας το Ντονμπάς, κάτι που θα του έδινε μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό των συγκρούσεων.

Αντιθέτως, εκτιμάται ότι αποτυχία στο Ντονμπάς θα οδηγούσε σε ανατροπή του.

Τονίζεται δε ότι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν προσπαθήσει «ματαίως» να πείσουν τον Πούτιν πως η εισβολή του στην Ουκρανία είναι μία «καταστροφή» .

Συνέχεια εδώ


RV