Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ, ΡΩΣΣΙΑ & ΟΥΚΡΑΝΙΑ




Του Παν. Μαρίνη

Ο Δυτικός Πολιτισμός ευρίσκεται ως γνωστόν στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΕΠΟΧΗΝ του. Είναι ωργανωμένος εν τοῖς πράγμασιν εις ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ με ηγεμονεύουσαν πόλιν τας ΗΠΑ. Αι ΗΠΑ δίδουν τον ρυθμόν και οτιδήποτε συμβαίνει στας ΗΠΑ μεταδίδεται ταχύτατα και γίνεται αντικείμενον μιμήσεως εις όλον τον Πολιτισμόν.

Εις πολλούς Ευρωπαίους δέν αρέσουν αι ΗΠΑ, όπως στους διανοουμένους της περιφήμου γαλλικής ομάδος GRECE (ιδέ, Wikipedia : GRECE). Ατυχώς αυτή είναι η Αμερική και με αυτήν πρέπει να ζήσωμε! Θα ήτο προτιμώτερον να είχε επιτύχη την ίδρυσιν του Οικουμενικού κράτους η Γαλλία, όμως οι δύο προσπάθειές της απέτυχον (με τον Λουδοβίκον 14ον και με τον Βοναπάρτη)!
Οι Κεντροαριστεροί, Αριστεροί, Κομμουνιστές και λοιποί όμοιοί τους αποτελούν μέρος του Εσωτερικού Προλεταριάτου του Πολιτισμού μας, είναι ο Εσωτερικός Βάρβαρος. Αυτοί επιδιώκουν την καταστροφήν του Πολιτισμού μας και προς τούτο συμμαχούν με τους Εξωτερικούς Βαρβάρους, π.χ. ιδέ στην Γαλλίαν την αντεθνικήν συμμαχίαν του J. Mélenchon με τους Μωαμεθανούς, ιδέ επ' αυτού: «Europe: Demography Governs Democracy» by Giulio Meotti, May 29, 2022, http://www.gatestoneinstitute.org/.../europe-demography... Λοιπόν, οι Αριστεροί-Κομμουνιστές επιδιώκουν την καταστροφήν του Πολιτισμού μας και γνωρίζοντες Φιλοσοφίαν της Ιστορίας συγκεντρώνουν τα πυρά τους εναντίον της πόλεως-πυρήνος του Πολιτισμού, δηλαδή των ΗΠΑ. Έχουν δημιουργήσει μίαν ιδικήν τους φανταστικήν και παραληρητικήν ερμηνείαν της ιστορίας όπου δι' όλα πταίουν αι ΗΠΑ, διά τούτο η Ιντελλιγκέντσια που διαδίδει αυτόν τον μύθον λέγεται κοινώς Blame-America-International! Παράδειγμα: σήμερον ευρίσκεται εν εξελίξει η εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανίαν! Τίς οπταίει; Η Αμερική φυσικά!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΝ

Η Blame-America-International οικοδομεί το παραληρητικόν αφήγημά της επί τριών κυρίων σημείων:
Πρώτον, η Ρωσσία είναι θύμα της ακορέστου τάσεως των ΗΠΑ διά παγκόσμιον ηγεμονίαν καθώς προσπαθούν διαρκώς να υποβαθμίσουν την θέσιν της Ρωσσίας στον κόσμον.
Αληθές είναι το αντίθετον! Τέσσερεις διαδοχικές προεδρίες των ΗΠΑ επεχείρισαν παντοιοτρόπως να ελαφρύνουν το σοκ από την κατάρρευσιν της ΕΣΣΔ και συνάμα να αναγνωρίσουν την Ρωσσία ως τον νόμιμον διάδοχον του χαρακτηρισμού "υπερδύναμις"!
Παρότι η μετασοβιετική Ρωσσία ήτο ηλαττωμένη πληθυσμιακώς, οικονομικώς, διπλωματικώς και στρατιωτικώς, όλες οι συνθήκες και οι συμφωνίες που είχον υπο-γραφή με την ΕΣΣΔ παρέμειναν εν ισχύ! Αι ΗΠΑ συνηργάσθησαν στενώς με την Μόσχα ώστε να γίνη ομαλώς η δυσχερής μετάβασις της Ευρώπης στην νέαν πραγματικότητα καθώς το Σύμφωνον της Βαρσοβίας διελύθη και η Ε.Ε. επεξετάθη!
Έχοντας η Αμερική αγωνίαν να διατηρήση την Ρωσσίαν στην παγκόσμιον κορυφήν, προέβη εις μίαν διπλωματικήν επιχείρησιν επιτεύξεως της εισόδου της Ρωσσίας στους G7 (που έγιναν ούτω G8) και στην Παγκόσμιον Οργανισμόν Εμπορίου (World Trade Organization, WTO). Επιπλέον άνοιξε διά την Ρωσσίαν τις παγκόσμιες χρηματαγορές και προέτρεψε τις Αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν μεγάλα ποσά στην ανα-πτυσσομένην μετασοβιετικήν οικονομίαν.
Δέν είναι υπερβολή να υποστηρίξωμε ότι η Αμερικανική σφραγίδα αποδοχής έπαιξε έναν ρόλον κλειδί στην ενθάρρυνσιν των άλλων επενδύσεων, ειδικώς των Ευρωπαϊκών, και στην επακολουθήσασαν μεταφοράν τεχνολογίας, την μεγαλυτέραν στην ιστορίαν της Ρωσσίας!
― Δεύτερον, το ΝΑΤΟ προβαίνει εις μίαν επιχείρησιν επεκτάσεώς του και θέλοντας να περιλάβη στους κόλπους του την Ουκρανίαν καθίσταται μία άμεσος απειλή εναντίον της εθνικής ασφαλείας της Ρωσσίας, η προσέγγισις του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσσίας είναι μία απειλή που ουδείς Ρώσσος ηγέτης δύναται να αγνοήση!
Πρόκειται δι' ένα παράλογον επιχείρημα! Η Ουκρανία δέν έχει υποβάλει έως της σήμερον αίτησιν συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, και εάν το έπραττε το αίτημα δέν θα εγίνετο αποδεκτόν επειδή ο κανονισμός του ΝΑΤΟ αποκλείει τα κράτη που έχουν ανοικτά ζητήματα εδαφικών διεκδικήσεων με άλλα κράτη. Στην Σύνοδον του ΝΑΤΟ του Βουκου-ρεστίου το 2008, η Γεωργία ήθελε να καταθέση αίτησιν συμμετοχής, όμως παρασκη-νιακώς η ηγεσία του ΝΑΤΟ τήν απέτρεψε διότι ήτο ανοικτόν το ζήτημα; των Ρωσσικών διεκδικήσεων. Ο Πούτιν εξέλαβε την άρνησιν αυτήν ως άδειαν εισβολής και ούτω εισέβαλε και κατέλαβε την Νότιον Οσσετίαν και Αμπχαζίαν! Όταν δε το ΝΑΤΟ εδέχθη πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας η Ρωσσία δέν είχε αντίρρησιν αλλ' αντιθέτως υπέγραψε με το ΝΑΤΟ ένα σύμφωνον συνεργασίας επί θεμάτων κοινής ασφαλείας συμφώνως προς τον Χάρτην του Ελσίνκι! Επιπλέον υπήρχε η σκέψις η ιδία η Ρωσσία να γίνη μέλος του ΝΑΤΟ και το 2002 διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ του Πούτιν και του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Λόρδου Robinson!
Διατί η προσέγγισις του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσσίας είναι μία απειλή που ουδείς Ρώσσος ηγέτης δύναται να αγνοήση; Εδώ οι Ρωσσόφιλοι εξυποννοούν μίαν νέαν και ρηξικέλευθον Αρχήν του Διεθνούς Δικαίου! Ενώ έως του νυν ισχύει ότι «ουδέν κράτος έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους», τώρα οι Ρωσσόφιλοι υποστηρίζουν ότι τα κράτη που ήσαν μέρος της ΕΣΣΔ ή Δορυφόροι αυτής σήμερον έχουν μειωμένην κυριαρχίαν και οφείλουν να είναι υποτελή στην Ρωσσίαν! Ως αντιλαμβανόμεθα, αυτή η θέσις δέν είναι απλώς απαράδεκτος αλλά είναι προσβλητική και υβριστική τόσον διά τα εν λόγω κράτη, όσον και διά την Διεθνή τάξιν πραγμάτων!

― Τρίτον, οι Ουκρανοί ηγέτες, καθοδηγούμενοι από την Αμερική, αρνούνται να αναγνωρίσουν την "επανενσωμάτωσιν" της Κριμαίας στην Ρωσσίαν, από την οποίαν κακώς την απέκοψε ο Νικήτας Χρουστσώφ και την κόλλησε στην Ουκρανία! Ομοίως οι ίδιοι αρνούνται να δεχθούν την απόσχισιν του Donbas! Οπότε η Ρωσσία ώφειλε να επέμβη!
Επίσης εδώ οι Ρωσσόφιλοι εξυποννοούν μίαν νέαν και ρηξικέλευθον Αρχήν του Διεθνούς Δικαίου! Εφόσον μία περιοχή ανήκε κάποτε σε ένα κράτος δέν δύναται ουδέποτε να ανήκη σε άλλο! Τότε όμως οφείλει η Ρωσσία να παραδώση στην Κίνα περιοχές της που κατέχει! Επίσης οφείλει η Ρωσσία να παραδώση τα εδάφη που διεκδικεί στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους, την Κριμαία στους Τατάρους και το Donbas στους Κοζάκους!
Περί των ανωτέρω ιδέ, «Points that Putin Apologists Miss» by Amir Taheri, April 10, 2022, www.gatestoneinstitute.org/18415/putin-apologists


RV