Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

«Μπλόκο» στα drones της Αγκυρας

 


Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που απέκτησαν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα εγκατασταθεί σε πολλά νησιά. Θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι και έχει τη δυνατότητα να «τυφλώνει» τα Bayraktar.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΖΑΝΙΤΗ

Το μπαράζ παραβιάσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) τύπου ΑΝΚΑ στο Αιγαίο, στο οποίο έχει επιδοθεί η Τουρκία από την αρχή του έτους, κινητοποίησε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που πλέον έχει έτοιμη την απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, είναι θέμα εβδομάδων το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα αντιUAV ομπρέλα, που θα «κλειδώσει» όλο το Αιγαίο, καθώς και τμήμα της ανατολικής Μεσογείου, όλο δηλαδή το ελληνικό FIR. Πρόκειται για ένα νέο, ιδιαίτερα πολύπλοκο όσο και εξελιγμένο σύστημα εντοπισμού, παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου ενάντια σε κάθε μη επανδρωμένη εναέρια απειλή. Το σύστημα έχει κυψελωτή δομή, με πολλές μονάδες, διάσπαρτες σε ελληνικά νησιά, οι οποίες θα λειτουργούν συνδυαστικά και θα μπορούν να εντοπίζουν κάθε UAV που απογειώνεται και δύναται να εισέλθει στο ελληνικό FIR.

Περισσότερα εδώ