Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ουκρανία: Συνεχίζεται η αιματηρή μάχη για την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Μπαχμούτ

 


Η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, έχει γίνει η πιο αιματηρή ζώνη μάχης ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις, από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Εικόνες που εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο δείχνουν τις φρικτές συνθήκες μάχης, καθώς οι στρατιώτες κρύβονται σε λασπώδη χαρακώματα και λάκκους γεμάτους νερό, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι μισθοφόροι της Wagner, που υποστηρίζονται από κινητοποιημένους Ρώσους εφέδρους, εμποδίζονται καθώς προοδεύουν προς τις ουκρανικές θέσεις. Οι Ουκρανοί στρατιώτες υφίστανται επίσης μεγάλες απώλειες, αφού βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό.

Τα κέρδη και στις δύο πλευρές είναι ελάχιστα. Παρ’όλο που τα ουκρανικά στρατεύματα διατηρούν τις θέσεις τους μετά από μήνες επιθέσεων, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να πλησιάζουν.

«Η πόλη του Μπαχμούτ είναι βασική επιθυμία τους και προσπαθούν να την καταλάβουν εδώ και οκτώ μήνες», δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός, Kyrlo Budanov, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Πληροφοριών (GUR). «Από στρατιωτική άποψη, το Μπαχμούτ έχει μια πολύ ευνοϊκή θέση επειδή ανοίγει περαιτέρω διαδρομές σε πόλεις όπως το Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Τσάσιβ Γιαρ».

περισσότερα εδώ