Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Nordic Monitor: Κατάσκοποι Τούρκοι διπλωμάτες σε Νορβηγία, Ολλανδία και Ελλάδα


Το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, φέρει τη σφραγίδα «απόρρητο»

Απόρρητα έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους φέρνουν στο φως νέες αποκαλύψεις για την κατασκοπευτική δραστηριότητα της Αγκυρας.

Οι τούρκοι διπλωμάτες δεν έχουν παύσει την παράνομη πρακτική της συλλογής πληροφοριών επικριτών και αντιπάλων στην Ευρώπη, αποκαλύπτει ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Nordic Monitor.

Ποιους «καίει» το έγγραφο – «φωτιά»;

Όπως αποκαλύπτει αυτή τη φορά, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τα σκάνδαλα σε Ελβετία και Γερμανία, οι τούρκοι πράκτορες πάλι «έβαλαν στο μάτι» την Ελλάδα. Ανάμεσα στους νέους στόχους τους για το 2022 είναι η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, φέρει τη σφραγίδα «απόρρητο». Εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο ντοκουμέντο αναγράφεται ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία.

Συνέχεια εδώ