Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ο Πούτιν σχεδιάζει και δεύτερη επιστράτευση - Ρώσοι στρατιώτες ζητούν να παραδοθούν

Βλέποντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν κάνουν... περίπατο στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη δώσει εντολή για δεύτερη επιστράτευση. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη το think tank «Institute for the Study of War» όπως και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν κουραστεί να πολεμούν, το ηθικό τους ειναι πεσμένο, οι νεοσύλλεκτοι που επιστρατεύτηκαν δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ενώ τα τανκς και τα όπλα που διαθέτουν, δεν επαρκούν και τα περισσότερα είναι παλιάς τεχνολογίας. Το Ινστιτούτου «ISW» αποκαλύπτει ότι ο Βλαντμίρ Πούτιν κήρυξε και δεύτερη επιστράτευση. Έτσι κι αλλιώς, η πρώτη δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Στο άκουσμα της είδησης ότι η κυβέρνηση της Μόσχας επιστρατεύει χιλιάδες Ρώσους, πολλοί που δεν ήθελαν να ντυθούν στο «χακί» για να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο, μετανάστευσαν για να γλιτώσουν.  Υπενθυμίζεται ότι, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση καλώντας έως και 300.000 εφέδρους σε μια δραματική προσπάθεια να αντιστρέψει τις ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανίας , συμπεριλαμβανομένης και της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

συνέχεια εδώ