Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

«Ολισθηρό μονοπάτι προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» – Τι βλέπει ο πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού

 


Πολλοί είναι πλέον εκείνοι που φοβούνται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καμία έκπληξη δεν προκαλούν πλέον οι τοποθετήσεις ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά την προειδοποίηση που απευθύνει το Politico, τώρα ο πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού, λόρδος Ρίτσαρντ Ντάνατ σημειώνει ότι η Δύση εισέρχεται σε μια επικίνδυνη «πίστα» της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ίσως σε ένα «γλιστερό μονοπάτι» που μπορεί να οδηγεί στον Γ’ ΠΠ.

Ο Ντάνατ, αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2006 έως το 2009, συμφωνεί με τη διάθεση στρατιωτικών προμηθειών στο Κίεβο για να αποκρουστεί η ρωσική επίθεση.

«Νομίζω ότι ένας εξωτερικός παρατηρητής θα σχολίαζε πιθανώς ότι έχουμε αυξήσει τον οπλισμό που έχουμε δώσει στην Ουκρανία, πρώτα με αντιαρματικά όπλα και αντιαεροπορικά όπλα και τώρα με πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, κάτι που είναι απολύτως σωστό να κάνουμε», δήλωσε ο Ντάνατ στον δημοσιογράφο Τζέρεμι Βάιν στo express.co.uk.

«Τα τεθωρακισμένα οχήματα, αυτό είναι απολύτως σωστό να γίνει επίσης (σ.σ. να σταλούν)», τόνισε.

«Πάμε σε ένα ολισθηρό μονοπάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα γενικότερο πόλεμο για να είμαστε υπερδραματικοί ή πολύ δραματικοί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;», αναρωτιέται.

Περισσότερα εδώ


RV