Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

B. Κορέα: Ο Κιμ «πάτησε το κουμπί», ο πλανήτης κρατάει την αναπνοή του


Κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10 πυραύλους και ένας προσγειώθηκε κοντά στα ύδατα της Νότιας Κορέας για «πρώτη φορά», δήλωσε ο στρατός της Σεούλ. 

Με δεκάδες πυραυλικές εκτοξεύσεις σε λίγες ημέρες, η Βόρεια Κορέα κάνει επίδειξη ισχύος και επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη γεωπολιτική αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

Σε μία νέα πρόκληση, ένας βορειοκορεατικός πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας, νότια της γραμμής του βόρειου ορίου, λένε στρατιωτικοί αρχηγοί στη Σεούλ η οποία απάντησε αμέσως μετά, εκτοξεύοντας πυραύλους πάνω από τα θαλάσσια σύνορα.

Ο άνευ προηγουμένου αριθμός εκτοξεύσεων επιβεβαιώθηκε μετά από προηγούμενες αναφορές για τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μια σπάνια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε ένα απομακρυσμένο νησί της Νότιας Κορέας. Οι τύποι των υπόλοιπων πυραύλων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

περισσότερα εδώ