Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ρωσία: Φιλοκυβερνητικό site δημοσίευσε ότι οι απώλειες του ρωσικού στρατού έφτασαν σχεδόν τις 10.000

 


Ένα φιλοκυβερνητικό site ενημέρωσης στη Ρωσία, η Komsomolskaya Pravda, ανέφερε σήμερα Δευτέρα ότι σχεδόν 10.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανίαπριν διαγράψει γρήγορα τους αριθμούς από τον ιστότοπο. 


Πριν αφαιρεθούν τα στοιχεία, το site απέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ως πηγή. Η έκθεση ανέφερε ότι 9.861 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 16.153 τραυματίστηκαν από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον απρόκλητο πόλεμο στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι από ό,τι έχει αναφέρει προηγουμένως η Ρωσία και δεν είναι σαφές εάν ήταν ακριβείς. Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Και μια πρόσφατη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε τον αριθμό των Ρώσων νεκρών στην Ουκρανία σε περίπου 7.000.

Από την άλλη πλευρά η Ουκρανία δηλώνει ότι έχει εξουδετερώσει 15.000 ρώσους στρατιώτες, αλλά ούτε αυτές οι πληροφορίες είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν αυτοί οι αριθμοί ήταν γνήσιοι ή πώς κατέληξαν να δημοσιευτούν σε ένα ταμπλόιντ φιλικό προς το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο και οι σύμμαχοί του έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να λογοκρίνουν και να τιμωρούν την κριτική για τον πόλεμο και να κρατούν τους Ρώσους στο σκοτάδι σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Υπήρξαν αναφορές ότι η Ρωσία μετέφερε κρυφά νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες από την Ουκρανία στη Λευκορωσία για να προσπαθήσει να κρατήσει κρυφό τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Με πληροφορίες από: The Business Insider / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή


RV