Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Kορίτσια της Ουκρανίας, κόβουν τα μαλλιά τους για να είναι «λιγότερο ελκυστικά» και να μην τα βιάσουν Ρώσοι στρατιώτες

 

 

Tα κορίτσια στο Ivankiv της Ουκρανίας, κόβουν τα μαλλιά τους για να είναι «λιγότερο ελκυστικά» και να μην τα βιάσουν Ρώσοι στρατιώτες, δήλωσε η αντιδήμαρχος της πόλης στο ITV.

Η  Maryna Beschastna, καταρρέει καθώς διηγείται τις θηριωδίες που υπομένουν οι πολίτες της από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως δύο αδερφές ηλικίας 15 και 16 ετών έπεσαν θύματα βιασμού από Ρώσους στρατιώτες.

«Υπήρχε μια περίπτωση σε ένα χωριό, όπου δύο αδερφές, δύο κορίτσια 15 και 16 ετών βιάστηκαν. Τις τράβηξαν από τα μαλλιά από τα υπόγειά τους, για να μπορέσουν να τις κακομεταχειριστούν», είπε η Beschastna στο ITV News. .

Πρόσθεσε δε, ότι νεαρά κορίτσια στην Ουκρανία άρχισαν να κόβουν τα μαλλιά τους για να φαίνονται «λιγότερο ελκυστικά» και να αποφύγουν τον βιασμό από τους Ρώσους.


Οι βιασμοί που κατήγγειλε συνέβησαν όταν τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το προάστιο του Κιέβου, το οποίο έχει πλέον επανασυνδεθεί με την υπόλοιπη χώρα, χάρη σε μια νέα πλωτή γέφυρα που κατασκεύασε ο ουκρανικός στρατός για να αντικαταστήσει αυτήν που καταστράφηκε, ανέφερε το ITV.

Τον περασμένο μήνα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ερευνούν τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας από ένα χωριό έξω από το Κίεβο που είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον σύζυγό της και στη συνέχεια τη βίασαν επανειλημμένα ενώ ο τετράχρονος γιος της έκλαιγε στο άλλο δωμάτιο.

Είπε στους Times του Λονδίνου ότι την κορόιδευαν και την κρατούσαν υπό την απειλή όπλου καθώς οι στρατιώτες έλεγαν μεταξύ τους: «Να τη σκοτώσουμε ή να την κρατήσουμε στη ζωή;»

Πηγή


RV