Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Νεκρός ο διοικητής της επίλεκτης ρωσικής ομάδας αλεξιπτωτιστών

 


-Ο Σεργκέι Σουχάρεφ, ακόμα ένα «πρωτοπαλίκαρο» του Πούτιν, διοικητής της επίλεκτης ρωσικής ομάδας αλεξιπτωτιστών, σκοτώθηκε μαζί με τον υποδιοικητή Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Σεργκέι Κρίλοφ.

-Νεκρός είναι επίσης ο αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών Σεργκέι Βισνιάκοφ, της 22ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων της GRU. Σκοτώθηκε κοντά στη Μαριούπολη σε επίθεση από το ουκρανικό τάγμα Azov.

-Νεκρός και ο αντισυνταγματάρχης Yuri Agarkov, διοικητής συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων.

-Νεκρός και ο ταγματάρχης Ruslan Petrukhin, αναπληρωτής διοικητής τάγματος της 38ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων. 

 

Ένας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Ο θάνατος του συνταγματάρχη Σεργκέι Σουχάρεφ, του 331ου Συντάγματος Εφόδου Αλεξιπτωτιστών Φρουρών από την Κόστρομα, επιβεβαιώθηκε από την κρατική τηλεόραση της Μόσχας.

Νωρίτερα, η «εκκαθάρισή» του είχε διεκδικηθεί από το Κέντρο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ασφάλειας Πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Ο Διοικητής του Αερομεταφερόμενου Συντάγματος της Κοστρόμα, συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ… χάθηκε στις «[στρατιωτικές] ασκήσεις», αλλά επέστρεψε στο σπίτι με τον σωστό τρόπο», ανέφερε η ουκρανική δήλωση.

Μαζί του σκοτώθηκε ο αναπληρωτής του ταγματάρχης Σεργκέι Κρίλοφ, ανέφερε η έκθεση.

Η Ρωσία αναγνώρισε ότι ο ανώτερος λοχίας Σεργκέι Λεμπέντεφ, ο λοχίας Alexander Limonov και ο δεκανέας Yuri Degtyaryov σκοτώθηκαν επίσης.

Περισσότερα εδώ και εδώ


RV