Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Τα πουτινάκια της ''Αγίας Ρωσίας''

 

Δεν προλαβαίνουμε τις αποκαλύψεις για τα πουτινάκια της ''Αγίας Ρωσίας'', η οποία παρουσιάζεται ως υπόδειγμα ηθικής και ως η "λύση" στην παρακμή της Δύσης. Μετά το πουτινάκι του Πούτιν Αλίνα Καμπάεβα (βλέπε εδώ) δύο νέα πουτινάκια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα πουτινάκια του Λαβρόφ. 

Το ένα ονομάζεται Πολίνα Κοβάλεβα και είναι θετή κόρη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Η 26χρονη Κοβάλεβα, είναι κόρη της ερωμένης του Λαβρόφ από τον προηγούμενο της γάμο,  και ζει μόνιμα στο Λονδίνο.


Το εικοσιεξάχρονο πουτινάκι δεν φαίνεται να σοκάρεται ούτε καν να ενοχλείται από την παρακμιακή Δύση. Αντιθέτως, απολαμβάνει χλιδάτη ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα. Ζει πλουσιοπάροχα, η ζωή της είναι ένα ατελείωτο πάρτι και το αποδεικνύει ανεβάζοντας φωτογραφίες της στο Instagram. Η Κοβάλεβα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου στη πανάκριβη High Street του Kένσινγκτον στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο φέρεται να αγόρασε έναντι 4,5 εκατομμυρίων λιρών σε ηλικία μόλις 21 ετών! Προφανώς επειδή η ίδια ή η μητέρα της είναι πολύ προκομένη...


Είναι απόφοιτος του Business School του Imperial College, με ειδίκευση στα οικονομικά και την επιχειρηματική στρατηγική. Προτού καν ξεκινήσει τις σπουδές της, εργάστηκε στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom. Μετά τις αποκαλύψεις, η συντηρητική και φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Daily Telegraph» ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να επιβληθούν κυρώσεις στη θετή κόρη του Λαβρόφ.


Η επίσημη ερωμένη του Λαβρόφ 


Εκτός από την επίσημη σύζυγό του, Μαρία Λαβρόβα, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, οι πάντες στη Ρωσία γνωρίζουν ότι η σύντροφος του Λαβρόφ είναι η Σβετλάνα Πολιάκοβα, με την οποία διατηρούν δεσμό εδώ και είκοσι χρόνια. Η Πολιάκοβα συνοδεύει τον Λαβρόφ σχεδόν σε κάθε διπλωματική του αποστολή, ταξιδεύοντας με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Τα τελευταία χρόνια, ανήκει στο προσωπικό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών (από το 2014) έχοντας έτσι την ευκαιρία να συνοδεύει τον Σεργκέι Λαβρόφ σε όλα τα ταξίδια του.

Βρέθηκε στο πλευρό του σε πολλές διπλωματικές αποστολές, όπως σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Πορτογαλία.

Το ζευγάρι απολαμβάνει κατά καιρούς χλιδάτες διακοπές και διαμονή σε πολυτελή σπίτια και σκάφη αναψυχής, μεταξύ άλλων και στο γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Η ερωμένη του 71χρονου Λαβρόφ έχει φροντίσει να τακτοποιηθούν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών φίλοι και συγγενείς της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». 

Η ομάδα του φυλακισμένου αντικαθεστωτικού, Αλεξέι Ναβάλνι, είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι η Πολιάκοβα χρησιμοποίησε το αεροσκάφος του Σεργκέι Λαβρόφ περισσότερες από 60 φορές τα τελευταία χρόνια, πετώντας από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη ως τη δυτική Ευρώπη, συνοδευόμενη από συγγενείς της.

Η ίδια φέρεται να έχει ακίνητη περιουσία αξίας 11,7 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρωσία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Έχει επίσης αγοράσει ένα διαμέρισμα αξίας περίπου οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων στην καρδιά της Μόσχας, ενώ διατηρεί μια εντυπωσιακή συλλογή ακριβών αυτοκινήτων.

Για τις ''πολύτιμες υπηρεσίες της'' τιμήθηκε από την  ρωσική εκκλησία σε ειδική τελετή στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου του Radonezh. 


Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, πράκτορας της  KGB, με το κωδικό όνομα «Mikhailov» (βλέπε και εδώ), της απένειμε ''το παράσημο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Ευφροσύνης, Μεγάλης Δούκισσας της Μόσχας, III βαθμού''.

Τόση ρωσική ηθική μάς κάνει και κοκκινίζουμε από ντροπή για τα χάλια της Δύσης.


Αγία η Ρωσία, Άγια και τα πουτινάκια της...



Περισσότερα για το πουτινάκι του Λαβρόφ που τίμησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών εδώ 


RV