Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Νέα πρόκληση από κομμουνιστές, αυτή τη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

 


Είναι πρωτοφανές, πιθανόν και παγκοσμίως να μην έχει ξανασυμβεί: μετά από την απόφαση να αφιερωθεί η χθεσινή παράσταση του «Οθέλλου» της Λυρικής στην Ουκρανία, περί τους 15 συνδικαλιστές ανέβηκαν στη σκηνή διαφωνώντας!

Πριν σηκωθεί η αυλαία, ο Γιάννης Μητράκης, χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με μια σημαία της Ουκρανίας στους ώμους του ανέβηκε στη σκηνή για να πει ότι η παράσταση αφιερώνεται από όλους του εργαζόμενους της Λυρικής στο δράμα που βιώνει ο ουκρανικός λαός.

Λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο μέρος, το κοινό έκπληκτο είδε περί τα 15 άτομα -συνδικαλιστές της Λυρικής, κυρίως χορωδοί- να ανεβαίνουν στη σκηνή και να καταγγέλλουν την απόφαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να αφιερώσει την παράσταση στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι υπάρχουν δύο σωματεία της Χορωδίας της ΕΛΣ, το ένα εκ των οποίων, στο οποίο ανήκουν οι παραπάνω παίρνει εντολές απευθείας από τον Περισσό. 

Πριν να προλάβουν, όμως, να ολοκληρώσουν τη φράση τους το κοινό οργισμένο άρχισε να φωνάζει «ου», «κομμούνια», «ντροπή σας», «αίσχος» κ.α. 

Τα γιουχαίσματα ήταν τόσο δυνατά που από κάποια στιγμή δεν ακουγόντουσαν οι συνδικαλιστές. Οι συνδικαλιστές δεν αποχωρούσαν από τη σκηνή, η ατμόσφαιρα φορτιζόταν διαρκώς. Ώσπου ο Λετονός τενόρος Αλεξάντρς Αντονένκο που ερμηνεύει τον Οθέλλο, βγήκε στη σκηνή και τους ανάγκασε να αποχωρήσουν, ενώ πριν επιστρέψει πίσω από τη σκηνή για να αρχίσει ξανά η παράσταση, φώναξε I am Ukrainian. Eίμαι Ουκρανός.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:


 

Δείτε εδώ και εδώ

 RV