Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι παρουσίασαν νέο αυτοκίνητο με κινητήρα 40 ετών και χωρίς αερόσακους

 


Οπισθοδρόμηση σε όλα τα μέτωπα παρουσιάζει η ρώσικη βιομηχανία αυτοκινήτου με καινούργια αυτοκίνητα να πωλούνται με τεχνολογίες από το παρελθόν.

Η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της εισβολής και του πολέμου με την Ουκρανία έχει πλήξει την εγχώρια βιομηχανία αυτοκινήτου, η οποία, έχοντας χάσει σε γενικές γραμμές την πρόσβαση σε προηγμένης τεχνολογίας εξαρτήματα, παράγει αυτοκίνητα που «γυρνάνε» δεκαετίες πίσω αναφορικά με τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης που προσφέρουν.

Η ρώσικη Ulyanovsky Avtomobilny Zavod, η οποία μας είναι γνωστή με το ακρωνύμιο UAZ είναι μία ακόμη εταιρεία που έχει αναγκαστεί να παράγει και να διαθέτει στο κοινό «ελλιπή» αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα από τα οποία λείπουν σε πολλές περιπτώσεις συστήματα ασφάλειας αλλά και εξαρτήματα κινητήρα που θεωρούνται δεδομένα στην Ευρώπη για τη λήψη της απαραίτητης έγκρισης τύπου και της νόμιμης κυκλοφορίας τους στο δρόμο.


Τελευταίο μοντέλο της UAZ που γυρίζει δεκαετίες ολόκληρες πίσω στο χρόνο είναι το σκληροτράχηλο off-roader Hunter, το οποίο, για το έτος 2022 είναι διαθέσιμο και σε έκδοση προδιαγραφών… Euro 0. 

περισσότερα εδώ