Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη Ακάρ-αρχηγών επιτελείων… Στόχος Ελλάδα

 


Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχε χθες το βράδυ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου και τους αρχηγούς των όπλων εν μέσω κρίσης με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως μεταδίδουν, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ και τους διοικητές δυνάμεων, τους αναπληρωτές Υπουργούς και τους διοικητές μονάδων.

Όπως αναφέρουν η αποστολή της Ελλάδας στρατιωτικών οχημάτων, ειδικά από δωρεές των ΗΠΑ, στη Λέσβο και τη Σάμο προκάλεσε μεγάλη αντίδραση από την τουρκική πλευρά, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, ενώ εκλήθη ο Έλληνας Πρέσβης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επαναφέρουν τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που ανέφερε ότι «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό».

Πηγή