Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Από φιέστα, φιάσκο η προσάρτηση Πούτιν - Πυρηνικά «εδώ και τώρα» ζητά ο ισλαμιστής Καντίροφ

 


Αντιμέτωπος με το παράδοξο της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, την ώρα που τα στρατεύματα του υποχωρούν σε αυτές, βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, μετά την είδηση της ανακατάληψης της πόλης Λιμάν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Κοντολογίς, ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν διήρκεσε ο απόηχος της φιέστας της ενσωμάτωσης του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς η ουκρανική αντεπίθεση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και χωρίς να περιμένει να στεγνώσει το μελάνι στα σχετικά διατάγματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αντίθετα, η επέλαση των Ουκρανών στο Λιμάν, πόλη στρατηγικού ενδιαφέροντος για τον έλεγχο της επαρχίας του Ντονέτσκ αναπτέρωσε το ηθικό των Ουκρανών, αποδυναμώνοντας την ίδια ώρα το Ρώσο Πρόεδρο απέναντι στο εσωτερικό του ακροατήριο. Και αυτό, γιατί η ανακατάληψη του Λιμάν αποδεικνύει τη δομική αδυναμία του ρωσικού στρατού να διατηρήσει τις νέες ρωσικές κτήσεις, δεδομένου ότι οι πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν μάλλον υπερεκτιμηθεί από πλευράς του Κρεμλίνου.

περισσότερα εδώ