Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ουκρανία: «Ο Πούτιν βρίσκεται σε αδιέξοδο – Είμαι εντυπωσιασμένος με τη ρωσική βλακεία» λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών

 



«Η Ουκρανία θα πολεμήσει έως ότου εκδιωχθούν όλες οι ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της μέχρι τα σύνορα του 1991», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ.

«Αυτή τη στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε αδιέξοδο γιατί δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο και ούτε μπορεί να τον κερδίσει».

«Δεν γνωρίζω σύνορα εκτός από τα σύνορα του 1991», είπε ο Μπουντάνοφ, αναφερόμενος στο έτος της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από τη Σοβιετική Ένωση. «Ποιος μπορεί να αναγκάσει την Ουκρανία να παγώσει τη σύγκρουση; Αυτός είναι ένας πόλεμος όλων των Ουκρανών και αν κάποιος στον κόσμο πιστεύει ότι μπορεί να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί ή δεν μπορεί να αμυνθεί, τότε κάνει σοβαρό λάθος».

«Ο Πούτιν βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο και δεν μπορεί να τον κερδίσει. Δεν μπορεί να κερδίσει για αντικειμενικούς λόγους. Και για να το σταματήσει, πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία δεν είναι καθόλου το ισχυρό και σπουδαίο κράτος που ήθελε να απεικονίσει», συνέχισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Είμαι έκπληκτος από τη ρωσική βλακεία. Από όλες τις επιλογές που είχε ο Πούτιν πριν από την έναρξη του πολέμου, διάλεξε την πιο βάναυση και τη χειρότερη επιλογή για αυτόν», είπε ο υποστράτηγος Μπουντάνοφ. «Ρώσοι ειδικοί τον έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι αυτή η επιλογή είναι η τελευταία και πρέπει να αξιολογηθεί πολύ προσεκτικά. Είχαν πολύ καλύτερες επιλογές για αυτόν. Τώρα βλέπουμε το αποτέλεσμα».

Ο Μπουντάνοφ τόνισε επίσης ότι για να επιταχύνει την αντεπίθεσή της η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως πυραυλικά συστήματα μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και μαχητικά αεροσκάφη για να αντισταθμίσει τα ρωσικά πλεονεκτήματα σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

πηγή


RV