Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Σφοδρές μάχες στο Azovstal - Έριξαν θερμοβαρική βόμβα οι Ρώσοι

 


«Το βαρύ πυροβολικό, τα άρματα μάχης (και) η αεροπορία» συμμετέχουν σε αυτή τη ρωσική επίθεση καθώς και «πλοία που προσέγγισαν» στις ακτές.

Η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται το εργοστάσιο, ανέφερε σύμβουλος του Ζελένσκι - Βίντεο από ρωσόφωνους αυτονομιστές δείχνει έκρηξη, από θερμοβαρική βόμβα.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης  ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο. 

«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο», είπε στην ουκρανική τηλεόραση, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Την ίδια ώρα, οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από αυτό που φαίνεται να είναι έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, όπου έχουν καταφύγει οι Ουκρανοί μαχητές.

Δείτε τo βίντεο:


πηγή


RV