Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

«Περίγελος» έγιναν οι Ρώσοι – Καταστράφηκε το πιο ισχυρό και εκσυγχρονισμένο τανκ τους

 


Οι εικόνες καταστροφής ρωσικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία έχουν γίνει κοινός τόπος πλέον. Ωστόσο η εικόνα ενός άρματος T-90M Proryv (“διάσπαση”) δεν είναι συνήθης. Πρόκειται για τα νεώτερα εν υπηρεσία άρματα μάχης στις τάξεις του ρωσικού στρατού. O ρωσικός στρατός διαθέτει μόλις 20 

Πολλοί εν Ελλάδαι διατείνονταν ότι οι Ρώσοι δεν τα χρησιμοποίησαν στις μάχες στην Ουκρανία “κρατώντας τα για να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ”. Φαίνεται όμως πως τα δεδομένα άλλαξαν και τα άρματα του τύπου έκαναν την εμφάνισή τους. Πριν λίγες ημέρες υπήρξαν και άλλες πληροφορίες περί καταστροφής αρμάτων του τύπου από το ουκρανικό πυροβολικό.

Αυτή την φορά όμως δεν πρόκειται για πληροφορίες. Το άρμα χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στο Χάρκοβο. Το Τ-90Μ διαθέτει νέο πύργο σε σχέση με τον “πρόγονό” του το Τ-90 και επίσης ισχυρότερο κινητήρα. Διαθέτει νέα οπτικά και ηλεκτρονικά συστήματα και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο των 1,7 χλστ.. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται απλώς για ΕΝΑ και μόνο άρμα. Σωστά. Όμως όταν ο ρωσικός στρατός διαθέτει μόλις 20 άρματα του τύπου η απώλεια όσο να ναι βαραίνει.

περισσότερα εδώ


RV