Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η Κύπρος και τα παιδιά του Κρεμλίνου σε εκπομπή του RAI3

 


Στη δημοφιλή εκπομπή Report της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης (στο κανάλι RAI 3) προβάλλονται εικόνες από δικηγορικά γραφεία της Κύπρου που πρωταγωνιστούσαν στις πολιτογραφήσεις, με έμφαση στο πρώην γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

Η εκπομπή είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα παιδιά του Κρεμλίνου» εστιάζοντας στον στενό κύκλο Ρώσων επιχειρηματιών που περιβάλλει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τα παλάτια της Κύπρου διατηρούν αρκετά μυστικά Ρώσων ολιγαρχών. Στη Λεμεσό, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της έγκυρης νομικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον δικηγόρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μετέπειτα έγινε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων, το διευθύνουν οι κόρες του αντί αυτού», αναφέρει ο δημοσιογράφος Τζούλιο Βαλεσίνι ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο για τους σκοπούς του ρεπορτάζ.

Η εκπομπή «REPORT» (Δείτε την εδώ) προβάλλεται για χρόνια στην Ιταλία και τα ρεπορτάζ της είναι προϊόν διερευνητικής δημοσιογραφίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 25 Απριλίου φέρει την υπογραφή των δημοσιογράφων Τζούλιο Βαλεσίνι και Κατάλντο Τσικολέλα.

περισσότερα εδώ


RV