Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ο Πούτιν θέλει να «αναστήσει» τη Σοβιετική Ένωση -Υψώνει κομμουνιστικά λάβαρα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας

 


Η επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία μπορεί να έχει βαλτώσει, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η εισβολή ήταν σε μεγάλο βαθμό καταστροφική για το Κρεμλίνο, του οποίου η «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία έχει εισέλθει στον τρίτο μήνα, κοστίζοντας χιλιάδες ζωές και πυροδοτώντας δυτικές κυρώσεις που έχουν ρημάξει τη ρωσική οικονομία ενώ εξαντλούν σημαντικά και τη ρωσική πολεμική μηχανή.

Η ιδεολογική «άσκηση» του Πούτιν να γυρίσει πίσω τον χρόνο

Παράλληλα, ξεδιπλώνεται μια πολύ πιο συμβολική, ιδεολογική άσκηση. Σε κάθε πόλη που καταλαμβάνουν, οι ρωσικές αρχές ή οι τοπικοί πληρεξούσιοί τους αφαιρούν σημαίες της Ουκρανίας και υψώνουν σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης. Κατά την άποψή τους, και σίγουρα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, η παρουσία τους στην Ουκρανία είναι η εκδίκηση της ιστορίας και η αποκατάσταση μιας ένωσης με τη Μόσχα που διαλύθηκε από την πτώση της ΕΣΣΔ και την εμφάνιση μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας, την ύπαρξη της οποίας το Κρεμλίνο δυσκολεύεται να αποδεχθεί.


Περισσότερα εδώ


RV