Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Η Δύση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ολοκληρωτικού πολέμου στην Ουκρανία

 


Μια πιθανή ανακοίνωση του την 9η Μαΐου θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερους εφέδρους και να επεκτείνει τις συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα - Το επιτελείο του Αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν καταρτίζει σχέδια αποστολής σύγχρονων όπλων στην Ουκρανία

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται στα ουκρανικά εδάφη, με τους Ρώσους εισβολείς να πλήττουν αδιάκοπα πόλεις, τον τραγικό κατάλογο των νεκρών να αυξάνεται και τον Πούτιν να εμμένει στην εμπρηστική πολιτική, κλιμακώνοντας τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιθέσεις. Το νέο δραματικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου αναμένει η Δύση, παρακολουθώντας τις κινήσεις των τελευταίων ωρών, ενώ καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για την ενεργοποίηση νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Η κλεψύδρα αδειάζει και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι την αυριανή 9η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία - σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης - ο Πούτιν αναμένεται να προχωρήσει στο δικό του «σόου», προαναγγέλοντας διευρυμένη σύρραξη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico, το γεγονός ότι το επιτελείο του Αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν καταρτίζει σχέδια αποστολής σύγχρονων όπλων στην Ουκρανία, δείχνει ότι έχει υπάρξει στρατηγική για το ενδεχόμενο της επισημοποίησης της πιο σφοδρής πολεμικής φάσης.

Τα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης εστιάζουν στον νέο εφιάλτη της 9ης Μαΐου, παρουσιάζοντας ως μεγάλη πιθανότητα ο Πούτιν να πατήσει το κουμπί της κλιμάκωσης της έντασης.

Περισσότερα εδώ


RV