Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Admiral Kuznetsov: Ξέσπασε φωτιά στο αεροπλανοφόρο

 



Από το onalert.gr

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov είναι «ένα βήμα» πριν την έξοδό του από το dry dock, προκειμένου η ναυρχίδα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού να τεθεί ξανά σε επιχειρησιακή  λειτουργία, ωστόσο η κακοτυχία που συνδέεται με το πολεμικό αυτό πλοίο δεν έχει τέλος, αφού σύμφωνα με το Naval News, σημειώθηκε νέο ατύχημα.


Ειδικότερα, ρωσικές πηγές πληροφόρησης και κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που μετέδωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφεραν ότι προκλήθηκε φωτιά, που έφτασε σε έκταση τα έξι μέτρα, στο κατάστρωμα του Admiral Kuznetsov, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να ενεργήσει έγκαιρα για να κατασβήσει την φωτιά, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι για ακόμα μια φορά τέθηκε σε συναγερμό το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η..κακοτυχία του ρωσικού πλοίου

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο μπήκε στο dry dock για πρώτη φορά το 2017 για την επισκευή ενός τεχνολογικού προβλήματος, όμως παραμένει έκτοτε στο δεξαμενισμό, αντιμετωπίζοντας πολλαπλά προβλήματα αλλά και απρόσμενα δυστυχήματα. Τον Οκτώβριο του 2018, ένας γερανός 15 μέτρων είχε πέσει πάνω στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου εξαιτίας διακοπής ρεύματος που σταμάτησε τη λειτουργία των αντλιών και στη συνέχεια προκάλεσε τη βύθιση της πλωτής δεξαμενής πάνω στην οποία ήταν δεμένο το Admiral Kuznetsov.

Στη συνέχεια, το 2019, ξέσπασε φωτιά στο πλοίο που κόστισε τη ζωή σε δύο στρατιωτικούς, ενώ προκλήθηκαν αρκετές ζημιές που έπρεπε να επισκευαστούν με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα να επεκταθεί. Οι επισκευές αναμένεται να κοστίσουν από 300 έως 350 εκατομμύρια ρούβλια και το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα αποκτήσει νέα οπλικά συστήματα, λειτουργικό εξοπλισμό και αναβάθμιση στην κύρια κατασκευή του, ώστε να υπηρετήσει για ακόμα 10 έως και 15 χρόνια.

πηγή