Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

''Γάλλοι και Μαροκινοί, εργάτες ενωμένοι''...


 Τρομερά  επεισόδια στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου



Οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώθηκαν, καθώς εξέφραζαν φόβους για επεισόδια εξαιτίας του μεγάλου αριθμού Μαροκινών μεταναστών στην γαλλική επικράτεια.

Οι περίπου 10.000 επιπλέον αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί για να «διασφαλίσουν ότι δεν θα ξεφύγουν οι πανηγυρισμοί», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το επιθετικό μένος των Μαροκινών κατά των Γάλλων.

Νύχτα τρόμου έζησαν χιλιάδες κάτοικοι γαλλικών πόλεων

Λίγο πριν το τέλος του ημιτελικού εξαγριωμένοι Μαροκινοί βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα και καταστήματα. 
Στη συνέχεια ξέσπασαν άγριες οδομαχίες Μαροκινών με αστυνομικούς με τους Βορειοαφρικανούς να  πετούν  βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι Γάλλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. 
Το κέντρο του Παρισίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αλλά όχι μόνον. Άγρια επεισόδια καταγράφηκαν σε Μονπελιέ, Νίκαια, Λυόν και σε άλλες γαλλικές πόλεις με οδοφράγματα να στήνονται, ολονύκτιες συγκρούσεις και μάχες σώμα με σώμα.

Με τους Μαροκινούς να «περιπολούν» τους δρόμους οι Γάλλοι που βγήκαν για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό βρέθηκαν μπροστά σε μπλόκα και οδοφράγματα που είχαν στήσει οι εξαγριωμένοι Βορειοαφρικανοί.  

Σε ένα από αυτά τα μπλόκα είχε την ατυχία να βρεθεί ένας Γάλλος ο οποίος βγήκε να πανηγυρίσει με γαλλική σημαία στο αυτοκίνητό του. Μαροκινοί με κουκούλες περικύκλωσαν  το αυτοκίνητο. Έντρομος ο οδηγός έκανε αναστροφή προκειμένου να διαφύγει και να γλιτώσει από το μένος των Μαροκινών. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει παρέσυρε έναν 14χρονο Μαροκινό. ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που είχε περικυκλώσει το αυτοκίνητο του. όπως δείχνουν εικόνες σε βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.


Ο Μαροκινός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών, υπέκυψε στα τραύματα του.  Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην κοντινή γειτονιά, Μοσόν, όπου εντοπίσθηκε από τις Αρχές της πόλης και κατασχέθηκε, όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, ενώ διευκρινίζεται πως «ο οδηγός αναζητείται και η έρευνα προχωρά με ταχείς ρυθμούς, υπό τις οδηγίες της εισαγγελίας».

Συγκρούσεις σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας 

Εικόνες από το Μονπελιέ, το Παρίσι και τη Νίκαια, στην Γκρενόμπλ, στο Μπορντό, στη νότια Γαλλία, δείχνουν "μάχες" στους δρόμους ενώ αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τα γκλοπς αλλά και κανόνια νερού επιχειρούν να επιβάλλουν την τάξη.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις, ενώ δεν ήταν οι λίγοι οι τραυματίες, μετά τις συμπλοκές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο Παρίσι, έγιναν 167 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 145 στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.  

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και στις Βρυξέλλες, στο γειτονικό Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

Νύχτα τρόμου έζησαν τόσο το Βέλγιο όσο και η Ολλανδία, δύο χώρες όπου υπάρχει έντονη παρουσία Μαροκινών.

Όπως συνέβη στη Γαλλία όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Στα σημεία όπου είχαν συγκεντρωθεί Μαροκινοί για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ξέσπασαν επεισόδια με την Αστυνομία.

Στις Βρυξέλλες οι Μαροκινοί μετά την ήττα της ομάδας τους επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Στη Ολλανδία είχαμε ένταση σε τρεις πόλεις, συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και την Ουτρέχτη. Εκεί τα επεισόδια ήταν πιο έντονα με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ολλανδικών Μέσων υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί.

Ισλάμ: Η σύγκρουση που έρχεται 

Μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη της Γαλλίας επί του Μαρόκου οι Μαροκινοί παίκτες γονάτισαν μπροστά στους οπαδούς τους σε στάση Ισλαμικής προσευχής (Μέτωπο και μύτη, παλάμες, τα δυο γόνατα, και τα δυο πόδια να ακουμπούν στο έδαφος).

Το ποδόσφαιρο είναι απλώς μια αφορμή για να ξεσπάσουν συγκρούσεις οι οποίες έχουν καθαρά φυλετικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη όταν οι μονίμως εγκατεστημένοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μουσουλμάνοι υπερβαίνουν ήδη τα 20 εκατομμύρια; 

Τα γεγονότα στη Γαλλία μάς δίνουν την απάντηση.


RV