Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Αθήνα: Τρομοκρατική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας

 

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η Ιταλία θα ενισχύσει την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα μέσα.


Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε την Τετάρτη απόφαση βάσει της οποίας η Ιταλία θα συνεχίσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία καθ΄ όλο το 2023, με τη σύμφωνη γνώμη της βουλής και της γερουσίας. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι η Ιταλία θα ενισχύσει την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα μέσα.

περισσότερα εδώ


Στην Αθήνα σήμερα ο Ιταλός ΥΠΕΞ για την επίθεση - Καταδικάζει η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας από την Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το όχημα ανήκει στην Ιταλίδα διπλωμάτη Susanna Schlein. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα τη σοβαρή εγκληματική πράξη απέναντι στην Susanna Schlein και την οικογένειά της».

περισσότερα εδώ

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι στην Αθήνα


Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

περισσότερα εδώ

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε οχήμα της Ιταλικής Πρεσβείας


«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.


RV