Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

H απίστευτη selfie που τράβηξε Ουκρανός πιλότος με ματωμένο πρόσωπο και το μαχητικό του στις φλόγες

 


Μια selfie του με το πρόσωπο ματωμένο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας διάσημος Ουκρανός πιλότος, που κατέρριψε δύο ρωσικούς πυραύλους και πέντε ιρανικής κατασκευής drone καμικάζι.

Ο επισμηναγός Βαντίμ Βοροσίλοφ, διακεκριμένος φωτογράφος και εικονολήπτης, ήταν ήδη ο διασημοτέρος πιλότος μαχητικών MiG-29 της Ουκρανίας τον περασμένο Οκτώβριο, όταν μετά από μια σφοδρή αερομαχία με ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τρέχουν αίματα στο πρόσωπό του από την πληγή, χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του μαχητικού του, όπως μεταδίδει το Forbes.


Η ένταση της νυχτερινής αερομαχίας δεν εμπόδισε τον Ουκρανό πιλότο να κάνει σήμα με τον αντίχειρα και να τραβήξει μια γρήγορη selfie.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον παρασημοφόρησε με το παράσημο του Χρυσού Αστέρος, την υψηλότερη στρατιωτική διάκριση της χώρας, απονέμοντάς του τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας».

πηγή